תמיכה רגשית: איך לעזור לחברה
קרן
הורים
⌄
שלום רב,
ההורים שלי נשואים מזה 30 שנה ולהם שלושה ילדים,אני הבכורהבת 28.בגדול רוב החיים הם הסתדרו ביחד , עם עליות וירידות.לפני כמה שנים אבא שלי יצא לפנסיה ומאז העינינים החמירו.הוא נהפך לאדם עצבני יותר ,עם קריזות שאי אפשר להבין,נתפס לקטנות ,מזלזל באמא שלי ובעבודה שלה(למרות שהיום הוא כבר עובד),עושה לה דווקא על כל מיני דברים...כל זה אני שומעת מנקודת ראותה אבל גם אנשים אחרים רואים שינוי בהתנהגות.אמא שלי לא חזקה באופיה,לא בנויה ללהתגרש והיא גם לא חושבת שהאבא שלי יתן לה גט,התרגלה לנוחות כלכלית מסוימת,פוחדת מ"מה יגידו" וגם חושבת שדי קשה להסתדר לבד בגילה.ויחד עם זאת סובלת ממנו,מקטרת לי...ולי כואב הלב ואני לא יודעת מה לעשות.ניסיתי לדבר קצת עם אבא שלי ,ללא הועיל,הוא די אטום.טוען שהכול בסדר.אבא שלי לא מוכן ללכת ליעוץ,הצעתי לאמא שלי ללכת לבד ליעוץ ולהציג את המצב ולנסות לטפל בזה,אפילו רק כדי להקל על עצמהולמצוא שיטות התמודדות אבל אפילו את זה היא לא עשתה,מה עוד אני יכולה לעשות?
ד"ר אורן חסון
בישול על אש קטנה
⌄
קרן יקרה,
את יכולה להיות לה לחברה. לקחת אותה מדי פעם לשיחה, אולי גם לארוחה בחוץ, מבלי ללחוץ עליה למצוא פתרון, אלא להקשיב. יכול להיות שיום אחד היא תהיה מוכנה לעשות משהו, אבל עד אז היא זקוקה לאוזן. גלי אמפתיה, ספרי לה מדי פעם שאת חושבת שיש מה לעשות, אבל אל תלחצי עליה לעשות. תני לה להחליט, אולי, יום אחד, היא תבוא אליך בשלה יותר ותגיד: זהו. הגיע הזמן שאתחיל לעשות משהו. עזרי לה להתבשל לאט.