תמיכה מקצועית וסבלנות בזוגיות
פלוני אלמוני
טראומת תקיפה מינית
⌄
שלום,
בת זוגתי ואני כבר בקשר שנה, בחודשים האחרונים לךה התדרדרות בכמות יחסי המין ובאיכותם. בעברה הייתה קורבן לניצול מיני .(אפילו שהיה בהסכמה) ע"י אדם מבוגר בגיל 16 ובנוסף קשריה עם אביה מנותקים לא מעט זמן וכעסים רבים עלה אמא גם לא מקלים עליה. כבן זוגה הייתי רוצה לדעת איך אני יכול לעזור לה בעצמי ולהיות חלק מתהליך העזרה חוץ מגורם מקצועי איתו היא עובדת עכשיו. דרכי ודרך עוצמת הקשר שלנו היא הבינה כל מה שהיה דפוק אצלה עד עכשיו אז זאת אולי מחמאה בשבילי שהיא עכשיו מבינה את כל הרע שעבר עליה ומצד שני זה מאוד הקפיא את התשוקה בקשר שלנו וזה מאוד חסר.אשמח לחוות דעת,פלוני אלמוני
ד"ר אורן חסון
מתקדמים, גם אם לא רואים בעין.
⌄
פלוני יקר,
זה טוב וחשוב שהיא מקבלת סיוע מקצועי. ומאד טובה וחשובה גם הגישה שלך. אתה צריך להיות סבלני. אתה יכול גם להציע לה ללכת, מדי פעם, לדבר עם אותו גורם מקצועי. אבל אתה חייב להיות מאד קשוב אליה ולצרכים שלה, שכן, הדבר הכי חשוב לה הוא הביטחון שהיא יכולה לקבל ממך, והוא בעיקר העדר לחץ, ולתת לה להתקדם בקצב שלה. מצד שני, חשוב שתטפח את האינטימיות ביניכם בעדינות, ללא לחץ להגיע למיניות, וללא אכזבה אם זה לא מתקדם לשם. כל עוד היא בטיפול, אתם מתקדמים, גם אם לא רואים את זה בעין.