קשר לפני מגורים משותפים: טיפים לשיפור

תאריך פנייה: 18.09.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שיראל
חוסר ודאות
18.09.2010 • 14:18

שלום רב
!אני בת 29 ויוצאת עם חבר שלי חצי שנה.שמתי לב שלאחרונה הוא יותר קריר אליי,פחות משקיע ואני מרגישה לא תמיד רצויה.היה לנו ריב לפני כשבוע וחצי.הוא רצה להיפרד על רקע שהרגיש שאני חונקת אותו,בסוף החלטנו לא להיפרד,בילינו הרבה זמן יחד,כרגע אני באה אליו אולי 1-2 בשבוע לא יותר.באותו ערב שכמעט נפרדנו אמר לי אנחנו לא באותו ראש,אין לנו דברים משותפים וכוי,מה שלא מאוד נכון.יש לנו הרבה דברים שאנחנו אוהבים לעשות יחד,אבל ברור שיש דברים כמו מוזיקה שהוא אוהב שאני לא אוהבת.בכל אופן הוא הבטיח לי שהוא יעשה לי למשל עיסוי ולא עשה,אלו דברים קטנים שמבטיח ולא מקיים.בריב שהיה לנו אמרתי לו בבקשה אל תבטיח מה שאתה לא יכול לקיים.זה מאוד מפריע לי כשזה קורה.הוא אמר בבקשה אל תבואי אליי בטענות ואל תגידי לי מה לעשות.אני מרגישה שהתקשרת שלנו לא הכי טובה בזמן האחרון.עוד דוגמא הוא חושב שהסרטים שאני רואה ממש דפוקים וגם המעט ספרים שקראתי הוא אומר שזה זבל.הוא נחמד אליי אבל לפעמים הוא אומר דברים כאלו שמאוד לא נעימים לי.כבר לא נוח לי להגיד לו שזה מעליב אותי או מפריע לי כשהוא אומר ככה.וגם אני קצת מלאה לא שמנה אז הוא אומר לי אם היו לך קוביות בבטן התמונה הזו הייתה הרבה יותר טובה,ביקשתי ממנו שיפסיק לדבר על זה ושאני יודעת שאני צריכה להתאמן ,יש לי גם מנוי לחדר כושר.הוא אומר שמרגיש כל הזמן שאני באה אליו בטענות ואני מרגישה שאם לא ישתנה משהו אז זה ייגמר ואני לא רוצה כי יש בו הרבה דברים טובים.יש תחושה לא נעימה באוייר ואתמול הוא אמר לי אני לא מבין מה את רוצה ממני,אני לא באותו קצב כמו שלך זה אחרי שאמרתי לו שאני מרגישה שאני רוצה להיות איתו יותר ממה שהוא רוצה להיות איתי,ושלפעמים אני מרגישה שחדר כושר חשוב לו יותר ממני,אז הוא התעצבן ואמר שמרגיש שאני באה אליו בטענות.עיזרו ליתודה מראש וסליחה שזה ארוך

ד"ר אורן חסון
אולי עדיף שיידע מתי, יותר מאשר למה
19.09.2010 • 00:40

שיראל יקרה,
עושה רושם שעוד לפני שאת לוקחת את הקשר שלכם לצעד הבא (מגורים משותפים), אתם צריכים ליצור קשר שיהיה לכם בו נעים. כרגע, אני מניח שגם נעים לך בקשר, אבל גם לא. קודם כל תעבדו על זה. את נפגעת כשהוא לא מקיים הבטחות, והוא מרגיש "חנוק", כלומר, שאת באה אליו עם יותר מדי דרישות (נכון?). אז נכון שהבטחות צריך לקיים. אבל האם יש גם לך חלק בכך שהוא מבטיח הבטחות שאולי הוא יודע שיתקשה או לא ירצה לקיים אחר-כך? האם זה בגלל הלחץ שלך? חשבי על זה אם הוא לא כפוי להבטיח רק כדי שתרפי מהלחץ?מצד שני, חפשי דרכים יותר נעימות להסביר לו מה טוב לך ומה לא. למשל, לפעמים עדיף להתנהג פגועה מאשר להסביר לו שיבין למה... הוא מספיק אינטליגנטי – אז שילמד מתי, יותר מאשר למה. כי אם תנסי להסביר לו למה, יכול להיות שהוא ינסה להסביר לך למה את לא צריכה, ולא תצאו מזה לשום מקום.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083