קשר לא כייפי? טיפים לשיפור
אלה
קשר במשבר
⌄
היי יש לי שאלה לגבי זוגיות כמובןם. אני בת 22 ונמצאת עם חבר שלי מעל 3 שנים. השנתיים הראשונות היו מדהימות.. כל ההתחלה הוא חיזר אחרי נתן לי בדיוק את מה שאני צריכה אם זה תמיכה חיזור פירגון, בקיצור להרגיש נאהבת. אני יודעת להצביע היום שזה הצורך שלי, ובמהלך כל התקופה האחרונה אפשר להגיד כבר שנה שפשוט משהו דעך, אנחנו מדברים על זה המון -כמובן שאני זאת שיוזמת כל שיחה לגבי מה שמפריע לי ומה חסר. אחרי השיחות האלה יש שיפור אבל גם הוא זמני. אני לא רוצה להרגיש מורה ואני גם תמיד אומרת לו את זה שהכוונה שלי היא רק לשפר ליותר טוב דברים שמפריעים לי. אוכל אותי שתמיד אני זאת שעם התלונות ולו לא מפריע כלום ביחסים שלנו. כמעט נפרדנו לפני שבועיים אבל בסוף נשארנו יחד, הוא עוד חודש וחצי נוסע לטיול בעולם לחצי שנה (אני אגב את שלי עשיתי לחודשיים חונשארנו כל הזמן הזה בקשר ואפילו קשר מצויין) לפני שכמעט נפרדנו פתחנו את הנושא והוא אמר לי שהוא לא יודע להגיד לי היום מה יהיה כשהוא יהיה שם כי אין לו מושג איך זה לתקשר מרחוק. יש הרבה הגיון במה שהוא אומר אבל גם מכעיס אותי שהוא לא יכול להיות בטוח כמוני שלא צריכה להיות שום בעיה ושאנחנו יכולים לאהוב מרחוק... אני רוצה לדעת אם אני הבעיה או שפשוטהקשר הזה עתידו להגמר כי הוא פשוט לא רוצה וכל התקופה הזאת זה סימנים
ד"ר אורן חסון
קשר לא כייפי?
⌄
אלה יקרה,
בודאי שזה יכעיס אותך שהוא לא בטוח כמוך. הרבה יותר נעים כשהוא בטוח, וכשאת יודעת בדיוק מה יקרה הלאה. אלא שהמציאות היא שהוא לא בטוח כמוך. את צריכה לקחת בחשבון, ואולי להקשיב לו כשהוא אומר לך שאולי הקשר הזה לא יימשך אחר-כך. אני מציע שתתני לזה אופציה, ותראו איך אתם מצליחים לשמור על קשר. הקשיבי לו.מצד שני, הרי גם כך את בפחדים שהקשר הזה אינו מספק, לפחות אותך, ושאולי הוא לא רוצה מספיק. סביר להניח שהחשש הזה יגדל. אבל כנראה שכאשר את לא בטוחה, הקשר ביניכם הפך להיות פחות קשר כייפי, מבחינתו, כי אף אחד לא אוהב שמתקנים אותו, ומסבירים לו. את לא אוהבת להיות מורתית, ואני די בטוח שהוא לא אוהב להיות תלמיד. יש ביניכם פער במידת הקשר הזוגי הנדרש, והפער הזה גדל ככל שדרשת "לתקן" זאת. יכול להיות שהיה צריך לעשות זאת אחרת, ובדרכים יותר נינוחות. וגם עכשיו, ככל שתהיי יותר נינוחה ונעימה איתו, כך הוא יותר יתגעגע אליך וירצה לחזור אליך, בעת שיהיה שם, רחוק ממך. והנה, נקודה למחשבה. האם את יכולה? במידה רבה זה משהו שאת צריכה, כנראה ללמוד. גם אם זה לא קל.