תמיכה זוגית: עצות ודרכי פעולה

תאריך פנייה: 24.09.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מימי
"בעיות" מתמשכות
24.09.2013 • 20:43

שלום,
אני בת 30, יש לי בן ושתי בנות, נשואה כבר 8 שנים.אני לא יודעת מאיפה להתחיל כי נראה לי שהמצב שלי חוזר על עצמו כבר שנים.אני יכולה לסכם את סיפורי בכך שלאחר הנישואים ישר היה לנו ירח דבש ממש מלוח כי התחילו המירבות, ונשארנו כך כמה חודשים עד שנמאס לי והלכתי לבית ההורים שלי לחודשיים, ומצידו הוא לא טעה באף בעיה שהייתה לנו. אני לא יודעת למה קורה לי כך, ולדעתי לא מגיע לי. אני לא אומרת שאני מושלמת, אבל אני כל הזמן מבקשת שנדבר ושנבין אחד את השני אבל מצידו כאילו הוא מחכה לרגע הזה כדי להתרחק ממני, לצאת מהבית ולהישאר מחוץ לבית לשעות מאוחרות והוא לא מסוגל ואפילו לפעם אחת להתחנן אלי כדי לדבר. לפני כחודש אני בליתי אצל ההורים שלי גם כ-40 יום, וחזרתי הביתה רק בגלל הילדים שלי.לדעתי אם הייתי במגזר אחר הייתי ישר מבקשת גירושין אבל במצבי (ערביה) אני כל כך חושבת על הילדים שלי ובכך שאני לא אצליח לחיות לבד.אולי יום או יומיים מהחודש הוא מתייחס אלי כפי שצריך וגורם לי להרגיש שאפשר לחיות ביחד, ושנינו מסכימים שצריך להיות אחד לצד השני. אבל בום בשניות המצב מתהפך ובעיניי אין בעיה אבל מצידו הוא מתחיל לומר דברים כל כך אכזריים ומתרחק ליימים בלי לדבר איתי.יש לי עבודה וילדים שממלאים את זמני, וכל הזמן אומרת שאולי הפיתרון שנחיה באותו בית אבל כל אחד בחיים שלו, אבל אני לא מצליחה הרבה, וכל הזמן אני זו החלשה שהולכת להתחנן אליו כדי לדבר איתו.בבית הספר הייתי ידועה בשמחה כי כל הזמן הראיתי שמחה בפנים שלי, אבל היום הפנים שלי ממש השתנו, מצבי הבריאותי מדרדר ולפעמים אני בקושי נושמת.לגבי ייעוץ זוגי אני כבר שנים מקווה שיסכים, הוא גם לא מסכים שאלך לבד .אני באמת לא יודעת מה לעשות, אני מנסה לשכוח אותו ולא לחשוב עליו, אבל איני מצליחה ומתחילה לבכות.......תודה.

ד"ר אורן חסון
סבלנות, כוח ותמיכה משפחתית
26.09.2013 • 20:21

מימי יקרה,
קראתי את מכתבך בעצב רב. קשה לי לראות אותך מצליחה לשנות משהו ללא ייעוץ זוגי, או לפחות מבלי ללכת לבדך, ואני מבין שאת לא יכולה. אני לא יודע כמה תמיכה את יכולה לקבל מאת המשפחה, אבל אם יש לך עם מי לדבר, ובמסגרת שהיא פטריארכלית, אולי עם האבא, או עם אביך דרך אמך (ואולי גם דרך מישהו מהמשפחה שלו שיכול להשפיע עליו), כדי לשכנע את בן זוגך ללכת לייעוץ זוגי. אם את יכולה לגייס משפחה שתתווך ותתמוך בך בהליכה לייעוץ, או אפילו תפעיל קצת לחץ - חשוב שתעשי זאת.ובכל זאת, אציע גם משהו נוסף - שאל תראי כתחליף, אלא כאפשרות ראשונה מבלי לוותר על הייעוץ הזוגי. קראי בבקשה באתר שלי, בדף העזרה הראשונה, שיחות שניהלתי עם מישהי כאן בפורום, שכינתה עצמה "ארהבית". בטור הימני, תחת "חיזוקים חיוביים", שלוש שיחות. אולי זה ייתן לך כיוון. צריך הרבה סבלנות וכוח, אבל אולי תצליחי לבדך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083