חוסר אמון בזוגיות: טיפול וזיהוי
דנה
אובססיה
⌄
ערב טוב דר חסון.אתאר את המקרה שלי- כל פעם שאני נכנסת לקשר עם גבר? אני נהיית במשך הזמן אובססיבית ותלותית ואני מנסה שלא וזה לא עובד לי. יש לי גם צורך כל פעם לבדוק ולחטט לו בטלפון אם בוגד בי או בקשר עם אחרות. אני לא יודעת אני מרגישה שאין לי אמון באף גבר והיה לי מלפני המון המון שנים חבר שהיה בוגד בי ולא היה לי אמון בו. תמיד היתי לחוצה איתו בהקשרים האלה, אז אולי יש קשר לכל זה? לא תפסתי אותו פיזית אבל תמיד הוא היה מסתיר דברים בטלפון ואז היתי מגלה כמה שצדקתי הכל היה אמת אגב כל החשדות צדקתי הן היו נכונות. היה יוצא ומכיר בחורות ורושם את שמן בטלפון בתור גבר ממש גועל נפש.וממש אין לי אמון באף גבר כיום.. היה לי מישהו גם מלפני כמה שבועות והגעתי למצב שאני כל יום בודקת לו בטלפון ובפיסבוק ומרוב שאני השתגעתי פשוט חתכתי את זה בכאב גדול. וגם נגעלתי קצת מעצמי... אני ממש לא ידועת מה לעשות...אני מודעת שזה בעייה אבל ממה זה יכול לנבוע? והאם אפשר לעשות משהו מבלי ללכת לטיפול שכרוך בכסף? תודה רבהואני בת 27.
דנה
אובססיה
⌄
שכחתי להוסיף שגם עם האחרון שהיה לי תפסתי גם אותו על חם... רושם לבחרוות בפייסבוק כל מיני דבירם ומחפש ומתחיל... מה זה הדבר הזה? אני מרגישה שאני לא מקלבת ממנו את היחד הראוי כשאנחנו מתחילים קשר אז אולי זה מה גורם לי לבדוק אולי יש לו אחרות? לא ידעות.. תודה
ד"ר אורן חסון
אלא אם...
⌄
דנה יקרה,
את כותבת על תחושות עמוקות שלך של חוסר אמון, בין אם הן נובעות בשל קשר מוקדם ורע שלך, ובין אם הן נובעות מסיבות אחרות. הסיבה משנה פחות, כרגע, כמו העובדה שזוהי תחושה מאד בסיסית ועמוקה שלך. לא משנה כמה אגיד לך שהגברים הם עם מבטיח, שניתן לתת בהם אמון, ולא משנה אם אגיד לך שבעצם, גם אם לא, פה ושם יש כאלה - כל עוד לא תדעי בודאות מי הוא מי, יתכן מאד ששוב תברחי, בעיקר כדי לברוח מעצמך. לכן, את צריכה לטפל בעצמך. יש דרכים שונות לעשות זאת בזול, יחסית, כמו דרך קופת חולים או מרפאות נפשיות ציבוריות, אבל זה לא משהו שייעלם לבד, אלא אם במקרה או שלא במקרה תיפגשי עם גבר שגם יהיה כזה שניתן לבטוח בו, גם שיהיה גלוי לגמרי לפנייך, וגם שיהיה סבלני מספיק כדי להתמודד עם החרדות שלך בכל פעם שאלו יעלו.ואגב, אולי גם חשוב לדעת לזהות סימנים של גברים שהם אמינים יותר. אולי חלק מהקושי שלך נעוץ בזה. אבל גם את זה צריך לבחון בטיפול.