פרידה וגירושין: איך לבנות מחדש אמון
אבודה
עזרההה
⌄
אני לא יודעת איך להתמודד חייבת עזרההחבר הראשון האהבה הראשונה כבר כמעט 3 שנים יחד היה מדהים רומנטיקן סופר רגיש עקשן לא עזב את הקשר וניסה עד כוחו האחרון התאמץ אהבתי אותו ככה, לפני זמן מסויים נפרדנו לתקופה של כמה חודשים יצאתי עם בחורים אחרים והוא גילה שקרים מהצד שלי הוא ניסה עדיין להחזיר את הקשר ואז כבר התחיל להגיד לי לצאת עם אחרים חזרנו שוב עכשיו גיליתי בניגוד לדבריו שהוא פיתח שיחות עם אחרות בשיחות הוא רושם שהיא בחורה מיוחדת נסיכה וכל מיני מראה לה כוונות רציניות לקשר ששאלתי על זה הוא אומר שאלו סתם מילים ואותי הוא אוהב והבטיח לא לשקר שוב , הבחור אומר שהוא רוצה לצאת עם חברים יותר התחיל להשקיע בעצמו בניגוד לפעם, כבר לא אובססיבי כלפי וקשה לי עם זה שאם אנחנו בריב מגלה פחות אכפתיות אני מנסה להבין מאיפה זה בא אצלו אני בטוחה שזה בגלל שהוא נפגע מימני הוא מנסה לא לפתח רגישות כלפי אני יודעת שגרמתי לו להשתנות איך מוציאים את החומה שהוא הציב נהייתי אובססיבית כלפי אני לא מדמיינת את עצמי חיה בלעדיו הדימוי העצמי שלי נפגע קשות המילים שהוא היה אומר פעם אני בחיים לא יעזוב אני יסלח לך תמיד אני רוצה שיהיה לך טוב ולא תדעי איזה גברים יש בעולם כבר לא אומר עכשיו אני צמאה לזה ואני זקוקהה לעזרה ! ועצה טובה
אבודה
עזרההה
⌄
בנוסף אין לי חשק ללכת לעבוד אין לי חשק לעשות כלום הדמעות בעיניים כל היום שאתה חושב שאתה מכיר מישהו כל כך הרבה זמן וזה משתנה
ד"ר אורן חסון
מה שהיה ומה שיהיה
⌄
אבודה יקרה,
חבל שלא כתבת בני כמה אתם. אבל כך או כך, עושה רושם שהקשר ביניכם אינו בוגר דיו, ואולי גם לא מספיק טוב - שכן, אחרת אולי לא הייתם נפרדים. פעמים את היית זו שיצאת עם אחרים וניסתה להסתיר זאת, ופעמים הוא זה שעושה זאת. האמון שיש ביניכם כבר אינו אותו אמון, והביטחון שלכם זה ברצונו של זה, כבר אינו אותו ביטחון. זה משהו שיהיה קשה להחזיר אותו. יתכן מאד שהדרך היחידה שלך לרכוש את אמונו מחדש, ושיבין שבעצם יכול להיות לו מאד טוב איתך, היא שתעזרי לכך שיהיה לו מאד טוב איתך. שזה אומר להיות גלויה איתו יותר בעניין מה שאת רוצה ומה שאת עושה, ולחשוף פחות את החרדות שלך שאולי מתישות אותו, וללמוד אולי להתחזק כדי שהן לא יציפו אותך. אין בכך ביטחון שהקשר אכן יתחזק, כי אולי הוא כבר הספיק להתרחק רגשית ממך, אבל כך או כך - כדי שירצה להיות איתך, הוא צריך כנראה להרגיש שאת טובה לו, ולא מתוך חולשה אלא מתוך ביטחון עצמי ובשל האישיות שלך שמתאימה לו, באותם דברים שהתאימו לו בעבר. התנגדות והימנעות והתרחקות שלך, כנראה מרחיקים אותו, כך שעושה רושם שפעולות כאלו כנראה אינן פועלות.
נואשת
מה שהיה ומה שיהיה
⌄
סביבות גיל 21 , הוא אומר עדיין שאוהב אותי אבל זה נראה אחרת והוא רוצה להיות איתי ככה אומר, הוא נמנע מלקיים יחסים פעם בשבוע נניח הוא כבר לא דואג לגבי גברים אחרים למרות השקרים שהיו הוא אומר שהוא עכשיו מאמין שהשתניתי אבל עכשיו אני לא מאמינה לו וזה נשמע לי מוזר שהוא מאמין פתאום אין לו את הפחד לאבד זה אמור להיות שם עדיין לא?היינו פרודים והוא דיבר עם בחורה במשך כמה שבועות אמר לה כל מיני מילים יפות שלטענתו היו סתם ושאותי הוא רוצה ואוהב בשביל הבטחון שלי רציתי שיתקשר וישאל אותה כמה שאלות הוא קצת התנגד כאילו אני לא שווה אותה, מה שגורם לי לחשוד אני מרגישה שהוא מקשה עלי לנסות לסדר הכל ואני רוצה לנסות הבעיה היא שאני מרגישה שהוא מנסה עכשיו להתנהג כמו פעם כדי להרגיע אותי ומה אם הוא לא מתכוון לזה איך אני ידע שהוא כבר לא מדבר עם אחרות הוא טוען שיש לו בעיה להצהיר " שאנחנו יחד כי זה קשר לא יציב .
נואשת
מה שהיה ומה שיהיה
⌄
חשוב לציין שאת הקשר עם הבחורה הוא הסתיר וזה השקר הראשון שלו גיליתי לבד שיחות ואז הוא שאל מאיפה המידע ושזה לא מה שאני חושבת שהוא לא התכוון שאין לה חשיבות בעיניו והוא רצה להרגיש שהוא עושה משהו ...
ד"ר אורן חסון
תשובתי הקודמת
⌄
נואשת יקרה,
אני חושש שאני צריך להחזיר אותך לתשובתי הקודמת, כי אין לי משהו חדש לבשר לך בעקבות התוספות שלך. הוא אומר לך שהקשר לא יציב, וכנראה מתכוון לזה. את המסקנות תצטרכי להסיק, ואם תרצי לשנות, כתבתי לך איך את יכולה לנסות. האם תצליחי? - קשה לי לדעת, כי אני לא יודע עד כמה חוסר האמון שלו בך גדול, או עד כמה הוא כבר התרחק ממך רגשית.
נואשת
תשובתי הקודמת
⌄
השאלה שלי אם התחושה של לאבד אותי תחזור, ואם הוא יתחיל כמו פעם להשקיע מאמצים ולנסות להחזיר אותי אליו אם ניפרד...בשלב מסויים אם הכל ילך בסדר כי בנתיים הוא קצת יותר מידי סומך עלי שזה מוזר,
ד"ר אורן חסון
מוכן לשמוע
⌄
נואשת יקרה,
אני לא יכול להבטיח לך דבר, כמובן. הרבה מאד תלוי בתקשורת שביניכם - במה שתגידי ובמה שהוא מוכן לשמוע, כשבין היתר מה שהוא מוכן לשמוע תלוי במה שמתרחש אצלו בפנים. אני מקווה שהוא מוכן לשמוע.
נואשת
מוכן לשמוע
⌄
התקשורת נהייתה יותר מנותקת אנחנו מנסים אבל הוא רוצה זמן לעצמו לפעמיים שקט מה שהוא לא היה רוצה פעם והוא לא כל כך משתף אותי במה שעובר עליו ביום יום פחות שואל ומתעניין אם אני מדברת עם אחרים ניראה לי שהעלתי לו את האגו בגלל שאני מנסה כל כך אתה חושב שאני צריכה להתנתק מימנו ואם אנחנו נצטרך להיות יחד הוא ינסה משהו הוא פחות מיחס חשיבות שאני אומרת לו שאם שוב אני יראה שקר או משהו זה יגמר, הוא לא משתף אותי כבר שהוא מדבר או בנות מדברות איתו ביום יום הוא מתקשר פעם ביום ניראה לי לצאת ידי חובה אולי הוא שם אותי על " אש קטנה " כמו שאומרים מה שיכול לגרום לשקרים ובגידות, אנחנו גם בקושי מקיימים יחסים פעם בשבועיים ..הוא יותר התחבר לחברים שלו בגלל מה שעשיתי לו ואני רוצה להיות בעדיפות ראשונה אצלו איך זה קורה? אני לא יודעת אם אני מבזבזת את הזמן אני מרגישה שאני לא ימצא מישהו כמו שהוא היה פעם לעולם איך אני גורמת לו להיות רגיש כלפיי כמו פעם האם אני צריכה לנסות לגרום לו לשתף אותי שירגיש בטוח ?
נואשת
מוכן לשמוע
⌄
ניתקתי קשר עם כל הידידים שלי ואני לא יודעת אם הוא עושה את זה גם ניראה לי שלא אם הוא בקושי מוצא זמן להתקשר במשך היום מה הכי חכם לעשות