תמיכה ושיפור תקשורת בזוגיות

תאריך פנייה: 24.07.2013 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
שירי
תמיכה מבן הזוג
24.07.2013 • 18:21

שלום,
יש לי בן זוג כמעט שנה וחצי. אוהבים מסתדרים והקשר זורם. אך כמו כל זוג נורמלי, יש לי בעיה מסוימת שקשורה לתקשורת בינינו. אני מרגישה שהחבר שלי פשוט אינו יודע לתמוך בי כאשר אני זקוקה לו. כשהוא נתקל בקושי או לבטים או סתם שקשה לו לפעמים אני תמיד לצידו מקשיבה מעודדת ונותנת נקודות מחשבה להסתכל על המצב. אבל כשאני זקוקה לו אני אומרת לו מה שעל ליבי אבל הוא פשוט לא יודע מה לומר! למשל, אני לומדת לבחינה וקשה לי חוץ מלומר לי משהו פרקטי כמו ״את חייבת ללמוד חזק״ אין מילת עידוד או חיזוק. מקרה יותר רציני היה כאשר היה לי מקרה במשפחה והייתי צריכה אוזן קשבת ומילות חיזוק חוץ משאלות טכניות ושתיקה בסופן לא קיבלתי כלום. בכיתי ואמרתי לו מספר פעמים שאני מצפה ביחסים האלה ליותר תמיכה כשנדרש אך הוא עונה אני לא מבין מה את רוצה שאעשה למרות שהסברתי כמה פעמים-לומר מילה טובה לחזק בדיוק כמו שאני, כמובן בהתאם למצב.
אני יודעת שגברים ונשים בנויים אחרת ואני לא מצפה לאותה רמה של אינטליגנציה רגשית ממנו כמו מחברה למשל ובכל זאת הוא האדם שאיתו אני הולכת לחלוק את חיי וזה משהו שמאוד חשוב לי.
למדתי עם השנים לשפר את התקשורת עם גבר, לא לחפור יותר מידי, לומר את הדברים בצורה ברורה והגיונית ולא ברמזים...ועל אף שאני בחורה רגישה, פיתחתי ״עור״ כך שאני לא מתרגשת מכל דבר.
היה חשוב לי לציין זאת כדי שלא יצטייר שזו ״בעיה של עשירים״ . חשוב לי לשפר את התקשורת בינינו היום כדי שבעתיד יהיה יותר קל להתמודד עם החיים.

כיצד אני יכולה לשפר את המצב?
תודה,
שירי

ד"ר אורן חסון
ללמד אותו להיפתח ולתמוך
26.07.2013 • 11:57

שירי יקרה,
מה שאת עושה, הוא הדבר הנכון. את מסבירה, את אומרת, ואת משתפת ותומכת, ומלמדת אותו דרך עשייה. אני מניח שהוא למד מזה, גם אם לא מספיק. ואם זה אכן כך, זה אומר שבאמת עשית דברים נכונים. יתכן, יחד עם זה, שכאשר את מציפה אותו רגשית, הוא נסוג. כי הוא באמת לא יודע להתמודד עם זה, ואולי אפילו מרגיש תסכול וכישלון. כמו בדברים אחרים, גם כאן, חשוב יותר להדגיש משהו שהוא עשה, ועשה לך טוב. להודות לו, כי עשה את הדבר הנכון, ולפעמים אפילו לוותר על לומר לו שזה לא היה מספיק טוב. ככל שהביטחון העצמי שלו ביכולת שלו להיפתח או להקשיב יהיה רב יותר, כך יהיה לו קל יותר להתקדם, וכך הוא יפחד פחות לטעות. ולומר לו כשאת צריכה אותו. ישירות לפעמים. ולדבר, וגם אם זה לא היה מספיק טוב, לומר לו תודה, כי זה היה חשוב. הוא יתקדם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שירי
ללמד אותו להיפתח ולתמוך
30.07.2013 • 11:13

ד״ר אורן חסון, אתה נהדר! זאת הפעם השנייה שהתייעצתי עימך ואתה פשוט קולע בול.
ישר כח ותודה.