המלצה של פסיכולוג בנושא גירושין

תאריך פנייה: 25.07.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דן
טיפול פסיכולוגי על מנת להחליט עם לא
25.07.2013 • 11:37

שלום,
ברצוני לדעת האם פסיכולוגים ימליצו לזוג להישאר ביחד רק בשביל הילדים (גיל6 וגיל 7),כאשר הזוג כבר 20 שנה ביחד, כבר הרבה זמן ללא יחסים אינטימיים והבינו שאינם מתאימים יותר והבעל רוצה להתגרש כבר הרבה שנים ומאוהב באישה אחרת ורוצה לבנות איתה חיים.ברצוני להבין אם הפסיכולוגים ייטו את המטופל לנסות לשקם את הזוגיות או לעזור לו להבין שהילדים בסוף יתרגלו לחיים החדשים עם שני הורים שנשארו חברים אך גרושים.

ד"ר אורן חסון
המלצה של פסיכולוג?
26.07.2013 • 11:57

דן יקר,
פסיכולוג שעושה את מלאכתו נכונה לא "ימליץ" דבר כזה או אחר. הוא יעזור לכם לחפש דרכים, ויעזור לכם להבין מה נכון לכם, וגם, וזה מאד חשוב: בין אם תחליטו להמשיך ביחד ובין אם תחליטו להיפרד, לדעת איך לשמור על הילדים מפני עימותים וחיכוכים ביניכם, ואיך להוציא אותם מהמשוואה.כך שאם אני רואה נכון את השאלה המעשית בשאלה שלך, אני מבין שאתה רוצה להיפרד אבל חושש מיעוץ זוגי שמא ינסה להחזיר אתכם לחיים משותפים, כלומר, כנגד רצונך. אני חושב שאתם צריכים ללכת ליעוץ מתוך הגדרה נכונה וכנה של הקונפליקט שישנו ביניכם: שאתה רוצה להיפרד, שהיא אולי לא, וששניכם רוצים את טובת הילדים. אם זה אכן כך. ייתכן שבתהליך תיבחן גם האפשרות להישאר ביחד, אבל שום דבר לא יהיה נגד רצונך, ולא יכולה להיות כפייה. יתכן ששניכם תרגישו לפעמים שהדברים לא הולכים כפי שציפיתם, לפחות באופן זמני, אבל זה בעיקר כי תהיינה, כך זה נראה לי, סערות רגשיות לא מעטות, שצריך יהיה להתמודד איתן. וכאמור, לפחות לטובת הילדים, אם לא לטובת שניכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083