תמיכה בשיקום: משוב חיובי

תאריך פנייה: 06.12.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עלומית
איך תומכים?
06.12.2005 • 22:23

לאחר זמן רב שלא היה בסדר...בעלי החליט לטפל בבעיות שלו, המושרשות בדפוסי התנהגות בעייתיים: כעס,התפרצויות זעם ,צעקות.הוא בטיפול פסיכיאטרי, נוטל כדורים, ונמצא בתחילתו של תהליך טיפולי עם פסיכולוג.אני מאוד שמחה שהוא החליט לטפל בבעיות . ושהוא עושה עבודה עם עצמו.השבוע הוא זרק משפט :" בטח אני אכזבה בשבילך.."כמובן שעניתי שלא, ושאני מאוד שמחה על הכל.אני למען האמת , לא כל כך יודעת איך " לאכול " את זה.אך התחלתי להתעניין.איך אוכל לתמוך בו בצורה הכי טובה?שלא ירגיש- " לא בסדר"?פרט חשוב נוסף-בהתחלה הלכנו לטיפול זוגי כדי לפתור בעיות, החלטנו להתגרש, הפסקנו את הטיפול,ועכשיו הוא לבד בטיפול.

ד"ר אורן חסון
לראות הצלחות שלו דרך העיניים שלך
08.12.2005 • 19:39

עלומית יקרה,
הכנסת לי עולם ומלואו בטיפות של רסס, שלא אומרות לי אלא שיש לכם הרבה קשיים שלא סיפרת עליהם. לכן אתמקד רק בשאלה ששאלת:הדרך לתמוך היא לתת משוב חיובי על כל התקדמות. לומר לו שאת גאה בו מאד במאמץ שהוא עושה, ושאת יודעת, על סמך העבר, כמה זה קשה לו, ושאת מבינה את כוח הרצון שיש לו היום כדי לשקם את עצמו. ואת יכולה להתקרב אליו, נפשית ופיזית, כשהוא עושה צעדים חיוביים, שירגיש שיש גמול, ושהמטרה מתקרבת והיא אפשרית – שיקומו שלו עצמו, כפי שהוא רואה דרך העיניים שלך, ושיקום היחסים ביניכם.אבל אם את כותבת שאתם בתהליך גרושים, אני מבין שלפחות החלק השני לא משמעותי, שהוא שיקום היחסים ביניכם. לכן, תני לו לראות את השיקום שלו דרך העיניים שלך, ודרך ההצלחות שלו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083