תמיכה בזוגיות: הצעות לא לשכנע

תאריך פנייה: 02.04.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
lior
הצעות שכנוע
02.04.2011 • 07:59

אבקש לקבל הצעות לשכנע את אשתיי לחלוק את עומס בטיפול הרפואי / הרגשי / המעשי באימה המבוגרת עם אחייה .בקשתי באה בגלל סירוב של אשתי שנלך יחד ליעוץ בנושא . על מנת לחזק אותה .לאשתי יש אם מזדקנת עם בעות בריאות , רגישויות ובעיות מעשיות ואשתי לוקחת את כל הטיפול על אימה על עצמה בלבד.גם אני עוזר ומשקיע .מרגיז וקומם אותי שאחייה לא עוזר , לא מתערב , לא מתענין ונותן לאחרים לעשות את העבודה שלו , לי הסיפור לא מובן הרי זו אמא שלו לא שלי .לצערי כל העומס נופל על אשתי שתהיה בריאה ואני מאוד מעריך ומבין אותה אך לא מצליח להבין מדוע היא לא פונה לאחיה שיהיה מעורב בכל העזרה , ברור שהעומס נופל על שנינו כזוג ואינני מתלונן על כך להפך אני רק עוזר אבל שפניתי לאשתי ובקשתי ממנה שתפנה לאחייה ותדרוש מנו להיות בתמונה היא אמרה לי כי "זה לא מעשי" ,אני מחפש את אח שלה"אף אחד לא מבקש ממך להתערב" , "אתה נדחף" , "אתה גורם מסכסך ביני לבין אחי" וכו"י .במקום להודות לי חטפתי שטיפה .בקיצור אחיה "פרה קדושה" וכל העומס נופל על אשתי שבדרך עקיפה גם עלי .מדובר בזמן , ריצה לרופאים , טיפולים , הסעות , הוצאות וכו"י .לא מדובר כאן רק בהוצאה כספית יש כאן מעבר לסיפור כספי .אשמח לקבל הצעות איך לפעול :האם לצאת מהסיפור לעמוד בצד ולא לעזור גם כשפונים אלי האם או אשתי ?האם לדרוש מאשתי שלא תעזור מתוך כוונה שאולי אחיה יתעורר ויתחיל להיות בסביבה ויבין שזו גם אמא שלו והוא חייב לטפל בה ?.אשמח לקבל הצעה איך להכניס את אחיה לתמונה שיוריד את העומס במקצת מאשתי היקרה .תודה

ד"ר אורן חסון
הצעות לא לשכנע - לתמוך ולחזק
02.04.2011 • 23:48

ליאור יקר,
העומס עליה, והעומס הרגשי עליך. גם אתה משלם את המחיר, ואתה גם רואה את המחיר שהיא משלמת, ואתה רוצה לעזור לה. אלא שאתה לא יכול.היא זו שמכירה את היכולת שלה להתמודד עם אחיה, ולמרות שאולי תסכים אתך עקרונית לגבי דברים שתגיד לה (בין אם היא תודה בכך ובין אם לאו, ואגב – יכול להיות שאפילו תגיד לך שהיא לא מסכימה אתך ולו רק שתפסיק ללחוץ עליה), זה עדיין לא אומר שהיא תהיה מוכנה לממש אותם, או מוכנה להתעמת עם אחיה, או להיות מסוגלת לעשות זאת. ולכן היא רוצה שלא תתערב. יש לה מספיק לחצים, והמעורבות שלך נראית בעיניה כביקורת, כי אתה מחזק את האמירה שהיא לא יכולה להתמודד ושהיא חלשה מדי. אולי כי אתה ממהר מדי.אם, לעומת זאת, תסתפק בלחזק אותה ולתמוך בה כשקשה, ולתמוך בה כאשר היא מתמודדת גם עם אחיה כשקשה לה עוד יותר, מבלי לעודד אותה לעשות זאת אלא לעודד אותהכאשרהיא עושה זאת ופועלת נכון לדעתך, ובעדינות ולא באופן שייראה לה "מחנך" וביקורתי, יהיה לה יותר קל. אלא שזה ייקח הרבה יותר זמן. ולכן, כל זה תלוי בסבלנות שלך בעיקר. ככל שתהיה לך סבלנות רבה יותר, תצליח יותר – אבל ביותר זמן.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083