לאפשר לגברים לחזר אחרייך?
ענת
רווקה
⌄
שלום
ד'ר,עוד חודשיים אני בת 30 וכבר שנים שאני רווקה בלי חבר רציני. אני בחורה יפה, רצינית, מצחיקה, היו לי המון מחזרים באוניברסיטה, וגם עכשיו לא ממש חסר. יחד עם זאת, אני לא מצליחה למצוא את מה שאני רוצה.. היה לי חבר בתקופת הלימודים, אולי היחיד שאהבתי, ומאז הפרידה ממנו קשה לי למצוא את עצמי בתחום. תמיד היה לי קשה, כי אני נורא ביישנית וסגורה, אבל אתו הייתה כימיה כזו טובה שהכל היה כל כך קל. הוא פשוט הבין אותי.השנים עברו, ואני כבר בת 30, הוא כמובן נשוי עם ילדים ורק אני נשארת מאחור. אני לא יודעת איך לצאת מזה... אני הולכת לפסיכולוג והוא עזר לי המון בכל מיני תחומים, אבל בתחום הזה אני לא מצליחה להתקדם.בחיים שלי לא תיארתי לעצמי שאני אגיע למצב הזה. זה כל כך לא הוגן שבא לי לבכות כל הזמן. ולמרות שאני אופטימית ויש לי משפחה תומכת שמחזקת אותי, אני לא יודעת מה לעשות.מה עושים ד'ר?
ד"ר אורן חסון
לאפשר לגברים לחזר אחרייך?
⌄
ענת יקרה,
את הולכת לטיפול, כך שאת אמורה להיות בידיים מקצועיות, ועם מישהו שמבין אותך יותר ממה שאוכל במסגרת הפורום. אני מניח שאת מקבלת תובנות גם בעניין זה, אבל השאלה היא שאלה מעשית שלא סיפרת עליה: מה את עושה כדי להיפגש עם גברים? אם הקושי שלך לעשות זאת נובע מביישנות וסגירות, כפי שכתבת, זה הדבר שעליו את צריכה להתגבר. בררי את העניין הזה עם הפסיכולוג שלך. אחרי הכל, אם "לא חסר לך מחזרים" כפי שאת אומרת, הקושי הוא ליצור את החיבורים עם אלה שמנסים, ולהפסיק לפחד, כדי לתת לעצמך להתחבר עם מי שמוצלח ביניהם. מדוע אינך עושה זאת? אני לא יודע, ולכן לא אוכל לסייע לך. דברי בדיוק על זה עם הפסיכולוג שלך.ואם אין לך מספיק מחזרים כפי שאת אומרת, אולי את צריכה ליצור יותר הזדמנויות. יש דרכים שונות לעשות זאת, אז קחי זאת כפרוייקט, ממש כשם שאת מפזרת קורות חיים כשאת מחפשת מקום עבודה. ומשם והלאה – כאשר תהיינה הזדמנויות, בדקי עם הפסיכולוג שלך מה עובד ומה לא, ומדוע. בשביל זה הוא שם, לא?