אולטימטום בזוגיות - מתי זה יעיל?

תאריך פנייה: 02.04.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ע שם בדוי
רוצה להתחתן
02.04.2011 • 12:31

שלום
ד"ר חסון,אני בת 24, יוצאת כבר שלוש שנים עם בחור בן 24 גם כן. לאחרונה אני ממש רוצה להתחתן, הגיל דוחק אותי לפינה ואני רוצה להתמסד, או לפחות לדעת שהבחור שאני איתו הוא יהיה האחד שאיתו אני אעשה את זה.אני שוקלת לאחרונה להציב אולטימטום לפיו אם לא תבוא ממנו הבטחה שנתחתן או אם לא נעבור לגור ביחד בשנה הקרובה- אני אעזוב.. אבל אני מפחדת שאם אעזוב לא אמצא מישהו אחר ואז אצא קירחת מכאן ומכאן, ואשאר רווקה לאורך זמן.אני רוצה לציין שאני לא רוצה ילדים בשלב הזה אלא רוצה להתחתן\ לעבור לגור ביחד כדי לחוות זוגיות אינטנסיבית (כי כרגע היא ממש לא) ואני רוצה באמת לחיות עם מישהו כבר.אני לא יודעת מה לעשות.אודה לעצה

ד"ר אורן חסון
אולטימטום - נשק הרסני
02.04.2011 • 23:49

ע יקרה,
אם כך, אל תציבי אולטימטום אלא אם את באמת מוכנה לעזוב. אולטימטום הוא "נשק יום הדין". אם תציבי אולטימטום שתעזבי "אם לא", ולא תעזבי, תאבדי מערכך, ובודאי מערך האיום שלך, ותפסידי יותר משתרוויחי.מעבר לכך, אני מכיר הרבה מאד נשים שנפרדו בגיל 24 או יותר, ולא נשארו רווקות לאורך זמן, אלא אם את סופרת שנה-שנתיים כ"אורך זמן". יתכן שאם תדעי שאם תעזבי אותו ותקבלי ערבות שתמצאי בחור חדש ותתחתני בגיל 30, לא תהיי מוכנה לקחת את הסיכון, כי זה נראה לך מאוחר מדי. אבל קחי בחשבון שככל שאת לחוצה יותר לעשות זאת "עכשיו", את עלולה לבחור בגלל הלחץ ולא בגלל הבחור. כך, לדוגמא, לא אמרת ואפילו ברמז אם את אוהבת אותו. זה נראה מהצד כאילו זה פחות חשוב מאשר הנכונות שלו להתחתן, והאהבה שלו אליך. חשבי על זה...

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083