תמונות מהעבר: איך להתמודד?

תאריך פנייה: 23.03.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
הילה
העבר של החבר
23.03.2006 • 10:57

ד"ר שלום רב,חבר שלי בן 29 ובעברו הוא יצא עם הרבה בנות והשקיע עליהן ויש לו מלא תמונות שלהן מהעבר. נורא קשה לי לחיות בקשר הזה לנוכח העבר שלו.קשה לי לחשוב שאם נתחתן אז כל התמונות הללו עדיין קיימות הן באלבומים והן במחשב.אני לא יודעת מה לעשות, חבר שלי אומר שאני בכלל לא צריכה להתייחס לזה ולהאמין בקשר הטוב שיש לנו ולהמשיך הלאה.תודה.

ד"ר אורן חסון
להרגיש אם נוסטלגיה, להיות בלעדיה
25.03.2006 • 23:48

הילה יקרה,
מסיבה כלשהי, החבר שלך רואה בהצלחת העבר שלו עדות לכך שהוא גבר מצליח. הוא שומר את התמונות כפי שצייד שומר פוחלצים וזנבות וראשים של בעלי-חיים שצד. הדרישה שלך שימחק את הכל היא דרישה שישנה את התדמית שלו בעיני עצמו, ולכן היא לא פשוטה.אבל את אומרת שקשה לך לחשוב שהתמונות יישארו אצלואםתתחתנו. אני לא יודע כמה זמן את יוצאת איתו, ועד כמה הוא רציני בעניינך. אבל ברור שככל שאתם יותר זמן ביחד, וככל שהוא רוצה יותר להתחתן איתך, לדברים האלה תהיה פחות חשיבות ממשית, ויותר חשיבות נוסטלגית. את לא צריכה לדרוש ממנו שהוא יוותר על כל זה לחלוטין. אבל ככל שהקשר ביניכם יהיה הדוק יותר ומחייב יותר, תוכלי יותר בקלות לבקש ממנו שייקח את האלבומים הישנים שלו עם החברות לשעבר (ורק אותם), ואת הדיסקים שעליהם יצרוב את כל התמונות מהמחשב, ויאפסן אותם באיזה שהוא מקום ארוז היטב. שירגיש שהוא עם, אבל שיהיה בלי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083