גרושים: מה עושים כשאין אהבה?

תאריך פנייה: 23.03.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יהודית
בעיות זוגיות בתחילת קשר נישואים
23.03.2006 • 13:40

אני נשואה מזה שנה.את בעלי הכרתי כשנה לפני הנישואים.בתקופת הכרותנו הוא היה נראה לי איש טוב, איכפתי, אוהב, דואג, ואבל קצת עצבני.אציין כי גרנו בנפרד.לאחר נישואינו עברנו לגור יחד ואז התחלתי לראות שבעלי הוא אדם נורא רגזן, שומר טינה, קנאי בצורה נוראית, נורא לא מפרגן לי, ונעול בדעותי שככה הוא ולא ישתנה.... הוא טוען שככה חונך על ידי אבא שלו וככה גם כל אחיו ואחיותיו מתנהגים.ממה שאני יודעת זה ממש לא ככה אצל כל האחים האחרים ונראה לי שגם אביו אדם שקט ורגוע ויודע להחמיא ולפרגן לאמא שלו.בנוסף גילתי שבעלי אדם קר מבחינת רגש (לא אוהב קוצי מוצי, חיבוקים ונישוקים) וגם מבחינה מינית - אני זו שיוזמת, הוא מבחינתו יכול להסתדר בלי מין. וגם שאנחנו מקיימים יחסי מין אז אכפת לו רק מההנאה שלו והוא ממשלא מתאמץ לענג גם אותי.דיברנו על כל הנושאים ולא נראה שמסתממן פיתרון - הוא נורא עקשן.סיפרתי על כך לאמי והיא שאלה אותו על כך באחת ההזדמנויות - מאז הוא ממש שונא אותה ולא רוצה ללכת לבקר אצל הוריי.אנ י כבר מיואשתחוששת שזה ייגמר בגירושין.אציין כי אני מאוד אוהבת אותו ומנוסף במשפחתי לא רואים בעין יפה את ענין הגירושין.גם הוא אומר שהוא אוהב אותי.מה אפשר לעשות ?על ייעוץ זוגי אין בכלל מה לדבר - הוא לא מסכים שיגידו לו איך לחיות ומה לעשות, ובכלל הוא טוען שאין לו שום בעיה והוא מאושר איתי וטוב לו.שקלתי לפנות בעצמי לייעוץ אולם אין לי היכולת הכלכלית לכך (כמה עולה אצלך טיפול שכזה?)אשמח אם תוכל לעזור לי ולכוון אותי כיצד לנהוג איתו.אנחנו רוצים ילדים ואני דוחה את זה רק בגלל החשש שהמצב יישאר כך ונגמור ברבנותנא עזור לי.יהודית

ד"ר אורן חסון
הפרת תנאים כעילה לגרושים?
25.03.2006 • 23:57

יהודית יקרה,
רצוי להגיע ליעוץ, גם אם לבד. אם את רוצה לקבל פרטים על יעוץ שלי, טלפני אלי, או השאירי לי מספר טלפון שלך ושעות התקשרות.את אומרת שאת מאד אוהבת אותו, אבל כשאת כותבת את כל מה שאת כותבת, מאד לא ברור לי מה את אוהבת אותו. אולי את אוהבת בו את מה שחשבת שיש בו לפני שנישאת לו. ואם האופן שבו הוא מתייחס אליך מעיד על האהבה שלו, הרי למישהו מכם, ואולי לשניכם, יש מושגים לקויים על מהי אהבה. לפי דברייך, זה ייגמר בגרושים, כי לא תחזיקי מעמד כך. כדאי שכן תקבלי תמיכה מהמשפחה, אם זה יקרה. אבל לפני גרושים, כדאי להגיע לטלטלה ממשית, שכן אחרת כנראה שדברים לא ישתנו. או שתעשי זאת על-ידי יעוץ אישי, או שתצרי טלטלה רצינית שתזעזע אותו, כדי שיבין שבאופן כזה את לא מוכנה לחיות, ושאין סיכוי שגם הוא ימשיך לחיות בצורה כזו. אם תעשי זאת תוך כדי יעוץ, יש סיכוי שאולי תעשי זאת במינון הנכון, שאולי יגרום לו להשתנות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083