תמונות וגאווה: איך להבין את בן הזוג
נועה
תמונות של אקסיות
⌄
שלום,
אנו בסוף שנות העשרים ובקשר זוגי כשנתיים. בשבילי זהו הקשר הרציני הראשון, ואילו לו היו הרבה מאוד קשרים לפניי. הייתי מגדירה את הקשר שלנו כטוב מאוד והולך לכיוון רציני.בן זוגי שומר תמונות של האקסיות שלו (תמונות שלו עימן מהתקופות שעברו וגם תמונות רק שלהן), ביניהן ישנן גם מס' תמונות של עירום חלקי שלהן או מלא (הוא אוהב לצלם). ידעתי מהתמונות הללו מההתחלה וגם ראיתי את האומנותיות שבהן בתחילת הקשר וזה לא הפריע לי אז, אבל עצם העובדה שהוא עדיין שומר אותן, ולדבריו ישמור אותן תמיד מפריעה לי כרגע (כנראה כי האהבה שלי התחזקה מאוד כלפיו מאז).כל פעם כשיוצא לי לעלות זאת (לעתים נדירות, כשאני נתקלת בהן ונזכרת בקיומן), אנחנו מתווכחים. אני מבינה שלא אוכל לדרוש ממנו למחוק אותן כי זכותו להחזיקן, אבל אני מרגישה פגועה מהעניין, וגם לא מבינה למה הוא צריך אותן.הייתי רוצה לשמוע את דעתך, ושתעזור לי להבין את הצד שאיני רואה, כך שאולי זה יעזור לי ואפסיק להיפגע מהעניין.תודה רבה,
ד"ר אורן חסון
אקסיות או יצירות להתגאות בהן?
⌄
נועה יקרה,
אני מבין את הרגשתך. זה באמת לא קל לשאת את המחשבה שהוא שומר אותן אצלו במחשב, ויכול לראות אותן בכל פעם שהוא רוצה. הקינאה שלך מובנת. מצד שני, הצילומים בעיניו הם כנראה סוג של יצירה ויצירתיות שהוא גאה בהם. תארי לעצמך שאלו היו שירים שכתב, אפילו אם הם שירי אהבה, שהוא מאד מתגאה ביכולת הביטוי שלו שהתגלתה בהם, ולאו דווקא ברגשות שהתבטאו בהם. יתכן מאד שבעיניו זה משהו דומה, שהוא מרגיש צורך לשמור עליהם בשל הגאווה היצירתית שלו, ולאו דווקא בשל הקשר הרגשי שלו איתן. האם זה מקל עלייך? בכלל לא בטוח. אבל אם את רוצה להבין, יתכן מאד שזה מה שאת צריכה להבין, למרות הקושי.