מה רוצים לעשות? שיחה על מערכת יחסים

תאריך פנייה: 12.09.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מור
מבולבלת
12.09.2012 • 11:26

אורן שלום,בחצי השנה האחרונה נוצרה ביני לבין עוד שני בחורים מהלימודים חברות מאוד מאוד טובה. החברות נוצרה כשהיינו צריכים להגיש עבודה יחד ומאז אנחנו ממש שלישיה.מאז תחילת הקיץ אחד משני הבחורים טס לטייל בהודו ונשארנו אני והבחור השני. המשכנו להיות מאוד קרובים ומאחר ועד כה תמיד היינו בשלישיה ועכשיו אנחנו רק שנינו, נוצרה קירבה מיוחדת. התחלנו לדבר על זוגיות, אכזבות וקשיים שהיו לנו בעבר. אני סיפרתי לו כמה קשה לי לסמוך על גברים לאור התנסויות עבר והוא סיפר שהוא חסר ביטחון בכל הנוגע לבחורות. יש לציין שהבחור יצא מקשר של כמה שנים במהלך הכרותנו ודיברנו גם על זה רבות.במהלך הזמן שבילינו יחד נוצר כמובן גם מתח מיני אותו לא מימשנו. אני לא יודעת מדוע הוא לא לקח את זה צעד קדימה, אבל אני בעיקר פחדתי לפגוע בחברות שלנו ו/או לפגוע בבחור השני שנמצא כרגע בחו"ל. בנוסף, גם ידעתי שהוא לא מחפש קשר רציני שכן הוא יצא מקשר ארוך לפני כמה חודשים.למרות כל זאת, כמובן שבסופו של דבר קרה מה שקרה. לא שכבנו, אך פרקנו את המתח המיני שנבנה בחודשים האחרונים. מבחינתי זה היה משמעותי וקשה לי מאוד לדמיין שעבורו זה לא היה כך. בכל זאת, אנחנו חברים מאוד מאוד טובים, לומדים יחד ומבלים המון זמן משותף. אני יודעת שהוא מאוד אוהב ומעריך אותי, אנחנו אומרים זאת זה לזו בתדירות גבוהה.עם זאת, אני מרגישה שהוא מבולבל ולא יודע מה לעשות איתי עכשיו. אני מאוד הייתי רוצה להמשיך ולבחון לאן זה ממשיך. קשה לי מאוד להבין שהוא ראה את הלילה שבילינו יחד כעניין חד פעמי וחסר משמעות. איך הוא יכול לחשוב כך אחרי כל מה שסיפרתי לו וכל הסיטואציה הסבוכה של החברות הטובה בין שלושתנו?אני לא יודעת אם לדבר איתו על זה או לתת לזמן לעשות את שלו..

ד"ר אורן חסון
מה אתם (הוא) רוצים לעשות
12.09.2012 • 17:36

מור יקרה,
הסיפור אכן די מורכב. קשה לדעת מה בדיוק עובר בראשו - האם זה הצורך המיני שגבר על ההבנה שידידות טובה עלולה להיפגע כתוצאה מכך, כי אולי הוא לא מעוניין בך כבת זוג לחיים? האם זה הרצון בך כבת זוג, מול החשש שאם זה לא יעבוד החברות שלכם תיפגע? האם זה החשש שהחברות שלו עם החבר השלישי שלכם תיפגע? - קשה לי לדעת. לדבר איתו חשוב, כי אם רק תניחי לזה, הוא לא יידע מה את חושבת, עלול לאבד ביטחון גם אם הוא כן רוצה בך, ולנתק מגע בשל רגשי אשם. אתם צריכים לדבר בכל מקרה, ורצוי שלא לדחות זאת, ולהחליט ביחד מה אתם רוצים. לא מה אתם (או הוא!) מרגישים שאתם "מחוייבים" לעשות כי כך "נכון לעשות" במקרה כזה, אלא מה אתםרוציםלעשות

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083