תלותיות בקשר פרק ב'

תאריך פנייה: 31.08.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מירב
זוגיות
31.08.2012 • 09:06

לד"ר אורן חסון בוקר טובאני הייתי בתהליכי גירושין במשך כמה שנים עם ילדים.כל התקופה לא היה לי קשר עם אף גבר.לפני כחודשיים התחיל מישהו ליצור איתי קשר להתקשר כמה פעמים ביום ביקש ממני לבוא איתו לכל מיני מקומות בהתחלה נסוגתי כי פחדתי לפתח קשר בעודי נשואה למרות שזה כמה שנים.לאחר מכן התחלתי להיפתח ולהיענות לקשר.בהמשך פסקו הטלפונים ואז יום אחד שלחתי לו הודעה לפלאפון מה קרה שהוא מתעלם הוא התקשר אליי חזרה ואמר שהוא היה עסוק ולכן לא התקשר ואני מלחיצה אותו בזה שאני שואלת אותו ואמר שאני לא צריכה לשכוח שאני עדיין נשואה ואי אפשר לפתח את הקשר הזה לגמרי עד שאתגרש.סוף סוף קיבלתי גט .בהמשך הוא לקח אותי לאיזה בילוי עם קרוב משפחה.וגם מישהו קרוב אליו הגיע לבקר וביקש ממני לבוא גם.לפני כמה ימים הוא לא הרגיש טוב בערב הוא התקשר אליי ובאתי לעזור לו הוא הודה לי מאוד כל הזמן.בשיחתנו הוא אמר שאין תעודת ביטוח לאף קשר ובינתיים ניזרום רציתי רק לציין שהוא מבוגר ממני ב 16 שנה ואני בסביבות גיל ה 40+.רציתי לשאול איך לפתח קשר שיש ילדים?איך אפשר לשלב בין השניים בלי לפגוע בשניהם?והאם כדאי לדבר איתו על זה למרות שאני מפחדת שאם אלחץ עליו יותר מדי הוא יסוג רציתי לשאול אותו מה הוא מצפה מהקשר?האם הוא רוצה שניפגש כל יום ?או נדבר בטלפון כל יום?האם הוא זקוק ללבד שלו?חוץ מזה שאני ממש לא יודעת איך לקחת את הקשר הזה.אודה לך על עזרתך אני חושבת שנהיתי גם תלותית בנוסף לכל אם הוא לא מתקשר אז אני במצב רוח רע.אם הוא רוצה שאבוא ואני לא יכולה אני לא רוצה שהוא התאכזב.איך באמת אני משלבת את הכל.מירב

ד"ר אורן חסון
תלותיות בתחילת הדרך של פרק ב'
01.09.2012 • 22:56

מירב יקרה,
אכן, במידה מסויימת הפכת להיות תלותית, אבל זה רק משום שהוא הקשר הראשון שהרשית לעצמך מזה שנים. מכאן שמצב הרוח שלך תלוי במה שיקרה או שלא יקרה עם הקשר הזה. לו היית מודעת לכך שאת יכולה ליצור קשרים בקלות יחסית, היית תלויה פחות. זה ייקח זמן, וזה תלוי בך. הקשר הזה יכול להתפתח טוב ויכול שלא להתפתח טוב. את עדיין לא יכולה לדעת. אבל קחי בחשבון שאת יכולה לפתח קשרים אחרים, כך שאם הקשר הזה אינו מתאים לך, זה בסדר להניח לו ולהמשיך הלאה.קשרים של פרק ב' באופן כללי אינם קלים, בדיוק משום שילדים הם חלק מהעניין, והרצון להגן עליהם ולשמור עליהם הוא צורך חשוב מאד. קראי בבקשהמאמר שלי על קשרים פרק ב', כדי להבין שזה לא קל. אבל גם - שזה אפשרי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083