פינוי עצמי לאחר פרידה

תאריך פנייה: 30.08.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
תלתלים
איך ממשיכים מכאן
30.08.2012 • 20:05

שלום רב,
אני ובן זוגי מזה שנה נפרדנו לפני כחודש, אנחנו זוג צעיר בשנות העשרים.בן זוגי היה מטופל פסיכיאטרית, ולמרות הפרידה נשארנו לשוחח מדי פעם כידידים.הוא מרחיק אותי ממנו ורוצה להתקרב אליי כל יום מחדש, פעם כך ופעם כך, זה מתעתע בי וגורם לי לחוסר שקט.אני לא יודעת כבר מה הוא רוצה, אני לא רוצה שנחזור וגם הוא לא רוצה, פשוט נשארנו ידידים בשל כל מה שעברנו ביחד.יש לי תחושה מגעילה כזאת ,למרות כל מה שעשיתי בשבילו הוא די נותן לי להרגיש שיצאתי "הרעה" בכל הסיפור, למרות שאולי זו לא הכוונה שלו כלל.בגלל אמירות של הפסיכולוגית שלו עליי ( כתבתי לך כאן בעבר) ולמרות שאמרת שאולי זה דעות שלו בכלל, אבל בכל זאת, אני כותבת לך לא בגלל הקשר שלי איתו.אני כותבת לך כי אני מרגישה קושי לפתח קשר חדש, זה עוד טרי ואין לי כל רצון לחזור אליו כלל וכלל, אבל אני מרגישה שאבד לי הביטחון.אני מפחדת ששוב אכיר איזה מישהו , אתן את כל כולי, והוא ישחק אותה פגוע.נתתי לו את כל כולי, את כל האהבה שלי והדאגה שלי.שמרתי עליו שלא יפגע כל כך, ותוך כדי נפגעתי קשות.יש לי תחושה מגעילה , כי אני לא בן אדם שפוגע.קשה לי לחשוב שמישהו יכול לחשוב עליי כך בכלל.אני רוצה להמשיך הלאה ולפתח קשר חדש ובריא, אבל אני מרגישה מחסום וקושי לסמוך על מישהו.לא בא לי להתאכזב שוב ולהרגיש רע עם עצמי שוב.אני די מעדיפה להישאר לבד ודוחה גברים מסביבי.איך אני יכולה לחזור להיות בחורה מחייכת שיוצאת עם גברים כרגיל וממשיכה לחפש את גבר חיי?תודה מראש,

ד"ר אורן חסון
פינוי עצמי
01.09.2012 • 22:55

תלתלים יקרה,
זה בסדר. הרי כל הסיפור הוא טרי, ועבר רק חודש מאז שנפרדתם. מה עוד שקיבלת האשמות עם סיום הקשר, כאילו את אשמה בעניינים שונים, וזה עושה לך לא טוב. את מבינה בראש שלא הכל באשמתך, את מבינה בראש שלבחור יש בעיות ושקל לו יותר להעביר אותן אליך, אבל זה עדיין נותן לך תחושה רעה, ועדיין את חוששת שמא יש שמץ של אמת במה שהוא אומר. בראש את מבינה שזה לא חייב להיות נכון, ואולי כדאי שתתני חיזוקים למחשבה הזו, במקום לאבד ביטחון. אמרי לעצמך עם קצת יותר שכנוע עצמי, שהבחור באמת לא בסדר, ולכן שדבריו אינם יותר אמינים ממה שאת אומרת לעצמך בראש. תני לדברים שלך יותר מקום, כי מגיע להם יותר מקום.וזה בסדר לקחת זמן לפנות את עצמך רגשית לאהבה חדשה. אבל עד אז, זה בסדר לצאת. את לא צריכה לצפות שתתאהבי מהר מחדש, כי זה לא הולך כך. אבל את יכולה להרשות לעצמך לבלות ללא מחוייבות לסקס או לקשר. זה בסדר לצאת לדייטים כדי לתרגל את העניין הזה מחדש, להרגיש קצת מחוזרת, וגם לומר לעצמך שאת לא מחוייבת להתאהב בכל דייט. מותר לצאת לדייטים כדי להרגיש טוב יותר עם עצמך, כדי שיהיה לך מעניין יותר, וכדי לתרגל מחדש שיחות עם גברים, והבנה מחודשת של גברים בכלל, כי את יודעת - כמו נשים, גם גברים שונים מאד זה מזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083