לחץ הולידה: טיפים לשיפור הזוגיות

תאריך פנייה: 31.08.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
טל
משבר גדול בזוגיות...
31.08.2012 • 15:37

אורן שלום,אני ובעלי נשואים שנה ויש לנו תינוקת משותפת בת 6 חודשים. לאחרונה ניגשתי לבחינות על מנת לסיים את התואר והדבר יצר הרבה מאוד מתיחות ביני ובין בעלי, הוא השתמש בביטוי: מיררתי לו את החיים" , בכל אופן בנוסף לכל הכיף ביקשתי ממנו שעון מאו יקר שקניתי לו במתנה כדי שישמש אותי במבחן ומרוב עייפות, לחץ, והשד יודע מה השארתי אותו בכיתה- השעון כמובן נעלם ולאחר כמה שעות שהגעתי לחפש אותו הוא לא היה שם- בעלי בהתחלה זרק לפני שידענו בוודאות שאיבדתי אותו: אם את לא מוצאת את השעון הזה אני מתגרש ממך.." אחכ כשהגעתי הביתה הוא ביקש ממני שאלך כדי שהוא לא יאמר דברים שהוא יצטער עליהם- אבל מה שהוא אמר בכל זאת, שאי אפשר להמשיך ככה ואני לא מאורגנת, לא מסודרת, שמה עליו פס, מפוזרת, ושאם אמשיך ככה כלום לא יצא ממני..הוא אמר שהוא פוחד שאאבד אפילו את האייפון. הלכתי בוכה וחזרתי בלילה, היום בבוקר הוא אמר לי שבגללי לא עברנו לדירה שלא היינו צרכים לשלם עליה ושהוא צריך לשלם על הכל, אמרתי לו שמן הסתם הייתי בחופשת לידה ולכן לא יכולתי להיות שותפה להוצאות אבל הוא הטיח שוב ושוב שאני לא יכולה להסתדר בעצמי...מה שמאוד מאוד כאב לי...שאלתי היא האם אתה חושב שיש דרך לפנינו

ד"ר אורן חסון
שיפור הזוגיות - לא יותר עבודה
01.09.2012 • 22:57

טל יקרה,
הולדת ילד/ה מכניסה לחץ משמעותי הביתה, כי כל קצב החיים משתנה, המטלות משתנות, והצרכים והציפיות זה מזה משתנים בהתאם. היות שהכנסת עוד לחץ נוסף למשוואה (בחינות), המתח רק גדל. אולי כי הציפיות שלך ממנו הפכו להיות תובעניות יותר מבחינתו, ואולי להיפך, כי הציפיות שלו מהתפקיד שלו, כאמא ואולי כבת זוג, לא התממשו. במקרים כאלה, קל להיתפס לכל חיסרון, מגרעת ומחדל, ולהאשים. וכנראה שזה מה שקרה ביניכם. חשוב לעצור את זה. חשוב לשנות. חשוב לחפש דרכים חדשות, ולהיות יותר סבלניים. אני מציע לך שתי דרכים: האחת, לקרוא את המאמר שלי על "שיפור הזוגיות: לא יותר עבודה, אלא שינוי רגשי". השניה - אם את מרגישה שזה קשה לך, שזה איטי מדי, שזה לא עובד - ללכת ליעוץ זוגי. ואם הוא לא ירצה להשתתף בו, לכי לבד. עדיין תוכלי לעשות רבות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083