תלות רגשית: תלות ואחות
אלונה
מיואשת
⌄
היי ד"ר חסון...מה שלומך?
אני יודעת שאתה עוסק בעקרון ביחסים שבין גבר לאישה ובעבר פניתי אלייך עם שאלות שהיו לי לגבי בעלי ועזרת
לי מאד. אנסה את מזלי גם עכשיו כי אני פשוט מיואשת:מדובר במערכת היחסים שלי עם אחותי שקטנה ממני בשנה(בת 24) שתינו נאלצנו לצאת מהבית בגיל צעיר מאד, בילדות לא הכי הסתדרנו כי אנו מאד שונות אבל אז נעשינו "שותפות לצרה", ונהיינו חברות טובות. היא אדם מאד מאד קשה שנתון למצבי רוח, אגואיסטית ומאד שקועה בעצמה, והיא מאד הישרדותית באופייה ולא משנה לפעמים על חשבון מי כולל אני. אני מטבעי יותר רכה ונוחה, נוטה לוותר ולסלוח, הרבה פעמים היא פגעה בי קשה וכמעט תמיד על אף שהיא הייתה אשמה אני התקפלתי. אני לא יודעת למה, כלומר לא לחלוטין, אבל יש לי איזה תלות שפיתחתי בה במהלך השנים וזו תלות שמאד מציקה לי, אני משערת שזו העובדה שאין לי משפחה חוץ ממנה (אני נשואה אמנם)עכשיו למשל רבנו היא פגעה בי מאד ואשמה ללא ספק והנה אני מוצאת עצמי רודפת אחריה אחרי שניסיתי לפני לעמוד על שלי ולאמר לה שהיא אשמה, וזה מציק לי ללא הפסקה ההרגשה הזו שאולי לא נדבר יותר הרגשה של חור ובדידות .כל כך קשה לי לחיות ככה אני לא מבינה למה אני כזו "תלותית" ומה עלי לעשות קשה לי להפסיק לחשןב על זה..בבקשה תעזור לי..
ד"ר אורן חסון
תלות ומגננות
⌄
אלונה יקרה,
אהבה יוצרת תלות, כי את יודעת שלהיות רחוק מזה שאוהבים, או לאבד אותו או אותה, זה כואב. זה יוצר את התלות.זו אחותך, ואת אוהבת אותה, ולכן את תלויה בה ובשלומה. כשאת גם אשה שמרגישה רע כאשר מישהו מאשים אותה במשהו, או חושב שאת לא בסדר או כועס עליך, כל הסיפור הופך להיות יותר קשה, וה"תלות" מחריפה, כי ריחוק עושה לך לא טוב. על כך אפשר לעבוד. ובניגוד לך, אחותך מצליחה להרחיק את עצמה רגשית כאשר היא חושבת שיש כלפיה תחושות רעות, כועסת, ונוח לה להצדיק את הכעס הזה. האם זה הופך את החיים שלה לקלים יותר מאלו שלך? - האמת, בכלל לא בטוח. היא כנראה עסוקה מרבית הזמן במגננות, וזה אולי יותר קשה.