תלות בריאה בקשר: טיפים והסברים

תאריך פנייה: 19.01.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דנה בר לב
זוגיות במשבר(נראה לי)
19.01.2014 • 19:47

שלום
לך אורן קודם כל תודה על הפורום הזה אני נהנית כל פעם מחדש לקרוא את התשובות שלך אתה עושה עבודת קודש.טוב אז אני אתחיל אני בת 20 ויש לי חבר שהוא בן 22 חשוב לציין ששנינו באים מבתים דתיים אנחנו יוצאים מזה שנתיים וחצי בתחילת הקשר הייתי נורא אובססיבית אליו ברמה שרוצה לראות אותו כל היום מתקשרת כל היום ושואלת איפה אתה ממש ברמה קיצונית לא יכולתי לחשוב על עצמי חיה בלעדיו כנראה שזה נבע מהעבודה שאיבדתי את אמא שלי שהייתי בת 12 הקשר שלנו תמיד היה חזק ויציב אבל בתקופה האחרונה אני מרגישה שהאובססיה מתחילה לחזור לי אני רוצה שוב להיות איתו כל הזמן רוצה כל הזמן לצאת רק איתו לא מעונינת לבלות לבד מחכה לטלפון ממנו חשוב לציין שזה כבר קשר של שנתיים אני מציקה לו המון בהודעות וטלפונים חשוב לי לציין שהוא לומד לתואר ולכן אני מרגישה שאני קצת מעיקה אנחנו מתראים כל יום כמעט גרים ביחד הוא לא אומר לי כלום על זה שאני מעיקה או מפריעה אבל זאת הרגשתי חוץ מזה אני מריגשה שכבר אין ריגושים בקשר אין כבר את הפרפרים בבטן ואני כן רוצה לחזק את הקשר ולתחזק את האהבה אבל מצידו כלום כאילו כל מה שמעניין אותו זה רק הלימודים ונורא קשה לי עם זה חשוב לציין שהיו לנו כמה פרידות ובכל הפרידות הוא היה חוזר אליי ולא אני אליו אז למה כלכך קשה לו להביע רגשות או בכלל לעשות יותר כדי שאני אבין שהוא באמת אוהבת אותי ואיך מחדשים את הקשר מחדש והאם יש שיטות להפוך להיות פחות אובססיבית אני מניחה שהאובססיה נובעת גם מזה שכרגע הוא מרוכז יותר בלימודים מאשר בי אני במאת רוצה לפתור את הבעיה של האובססיה מה באמת עושים אני רוצה להיות בחורה רגילה ללא תלות רגשית או צורך בבן אדם מה הטיפול הנכון תודה מראש.

ד"ר אורן חסון
לאפשר תלות בריאה
21.01.2014 • 17:58

דנה יקרה,
נראה כאילו שבתחילת הקשר היית כפייתית כלפיו כדי לוודא שהוא רוצה אותך, ועכשיו, כך זה נראה, את כפייתית אולי כדי לוודא שאת רוצה אותו, כי את לא בטוחה בזה. ואולי את חושבת שאם יהיה לכם שוב עוד זמן, גם הריגוש שלך יחזור. יכול להיות שזה יקרה, לפחות אם הפרפרים שלך ותחושת הקירבה שלך קשורים לכעסים שפיתחת כלפי זמן ההיעדרות שלו. כשכועסים, יותר קשה להרגיש קירבה. האם זה רק זה?יש לך צרכים, וכפי שאת יודעת, לפעמים הם מנוגדים זה לזה, ואת עושה פשרות. יש גם לו צרכים, וגם אצלו, הוא עושה פשרות בין צרכים מנוגדים. לפי מה שאת כותבת, את חשובה לו, והוא מאופק ומנסה להיות טוב אליך ככל שהוא יכול. מכיוון שהסיבות להתנהגות הכפייתית שלך יכולות להיות סיבות שונות, ומכיוון שגם את מבינה שהתנהגות זו עלולה לפגום בקשר, יכול להיות שתרצי ללכת לטיפול פרטני, לדבר על זה, לפתוח את הדברים, לתת ולקבל הסברים, וללמוד להיות חזקה יותר ועצמאית יותר, וקצת פחות נזקקת. בעצם היות האהבה, נוצרת תלות של האושר באדם אחר, אבל הביטחון בעצמך וביכולת שלך להיות מאושרת חשובים גם, כדי לאפשר תלות בריאה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083