תלות בזוגיות: פחד, אהבה והערכה מחודשת

תאריך פנייה: 26.08.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ליאת
משבר במערכת יחסים
26.08.2005 • 14:03

שלום רב
אני במערכת יחסים רצינית כבר שנה ו9 חודשים, ועוד לפני כן היינו ידידים במשך שנה. הבעיה היא שאני מרגישה שהכול הפך לעניין של שגרה, אין התרגשות לראות אחד את השני, אין פרפרים בבטן לפני כל פגישה. ומשהו מהקשר הלך לאיבוד. בנוסף לכך התחלנו לריב לאחרונה די הרבה ועל דברים של מה בכך. הוא טוען שאני לא מוותרת מספיק ולעיתים מעדיפה את חברותיי על פניי- מה שאני חושבת שלא נכון. לפעמים אני מרגישה שהוא מרחיק אותי מהחברות שלי. אני לא יודעת מה לעשות בעניין כי אני חושבת שאני עוד אוהבת אותו אבל אולי בעצם זה הפחד להיות בלעדיו?אשמח לשמוע את דעתך בנושאתודה ויום טוב

ד"ר אורן חסון
הזנחה שלך, או שהוא רואה גבעה כהר?
28.08.2005 • 19:10

ליאת יקרה,
חבל שלא הוספת את גילך, זה היה יכול להוסיף עוד נדבר חשוב במידע שבידי. אני מעריך שאת בשנות העשרים שלך, ולכך אני מכוון את תשובתי, וברור שאם את בסוף שנות הארבעים שלך הפרופורציה של הדברים שונה.מה שברור שבין אם את אוהבת אותו, ובין אם את פוחדת להיות בלעדיו, אלו הן שתי תחושות של תלות, כל אחת עם הנופך והאופי שלה. האחת כדי להמשיך ולהרגיש את תחושת האהבה, והשניה בשל הפחד מפני תחושת בדידות בעיקר, ושניהם, כשחושבים על זה, הם שני צדדים של אותו מטבע. הפחד להיות לבד יכול לנבוע גם מסיבות אחרות, הקשורות לעצמאות כלכלית, למשל, אבל נדמה לי שלא זה המצב אצלך.כמעט בכל קשר שמתחיל עם המון פרפרים בבטן, הפרפרים עם הזמן הופכים להיות צבעוניים פחות, גדולים פחות, ומספרם מתמעט. לפעמים זה תהליך שנעשה מהר יותר, לפעמים זה תהליך שהוא איטי יותר. לפעמים זה נובע מהרגל, לפעמים זה נובע מכך שאת מקבלת אותו כמובן מאליו, ושאת יודעת שאת לא צריכה להתאמץ כי הוא יהיה שם ממילא.האם יכול להיות שהוא מרגיש לחוץ, בעניין החברות שלך, כי את באמת מזניחה אותו במידת מה? בגלל שהוא מרגיש שהוא צריך להתמודד על הזמן שלך? כי את צריכה באמת להתמודד פחות? – ואולי הוא מרגיש מאויים כי הבטחון העצמי שלו מראש אינו גבוה, והוא רואה כל גבעה קטנה כהר (ומדוע הגבעה הזו בכלל קיימת שם, גם אם היא רק גבעה)? אלה הם דברים שאת צריכה לנסות ולהעריך, ואחר-כך, לנסות מה זה אומר על התחושות שלך כלפיו. אולי זה יעזור לך להבין מה בעצם את רוצה ועושה בזוגיות הזו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083