ניתוק מגע: עצות להתמודדות
רונית
בעיה גדולה
⌄
אני צריכה ייעוץ. לפני כ- 8 חודשים עזבתי את הבית שלי (יותר נכון נזרקתי ממנו) חזרתי הבייתה לפני 4 חודשים. בזמן שהייתי מחוץ לבית, היחיד שעזר לי היה בעלה של דודתי (אחות אימי) ו"בתמורה" הייתי מחפה על רומן שהוא ניהל עםאשה אחרת מחוץ לנישואים. הבעייה התחילה כשכולם התחילו לחשוב (ובנקודה מסויימת להיות בטוחים) שאנו מנהלים רומן בעצמנו- כלומר אני והוא. הבעיה האמיתית התחילה כשהוא לא הכחיש זאת וגם התחיל להפיץ שקרים שאני רוצה אותו ורודפת אחריו ומטרידה אותו. אני לא יודעת מה לעשות. מצד אחת אני לא יודעת מי הבחורה (הקשר ביניהם נותק ביוזמתו והיא החלה להטריד אותו) ומצד שני אני לא רוצה לפרק משפחה- זו המשפחה שלי אחרי הכל. אני רוצה לדבר איתו אך הוא מתחמק ממני בערמומיות רבה. מה לעשות??? אני רוצה לטהר את השם שלי!
ד"ר אורן חסון
ניתוק מגע?
⌄
רונית יקרה,
קודם כל, נתקי ממנו מגע לחלוטין, שלא יהיה צל של חשד. אחר-כך, חפשי לך בני ברית, כאלה במשפחה שיאמינו לך, ותבהירי שלא היה ביניכם כלום. את לא צריכה לספר את כל הסיפור, כי אז באמת תגרמי לפרוק משפחה, וזה אינו עסקך. הם יצטרכו להתמודד עם זה בעצמם. ואל תעסקי בזה באופן אובססיבי, אלא תסבירי למי שצריך, ותעזבי את הנושא. ככל שהנושא הזה ייראה כאילו הוא פחות חשוב לך, כך יאמינו לך יותר בקלות. מוזר אולי, אבל כך הדברים עובדים.אני נותן לך תשובה פשוטה, לכאורה, ואולי פשטנית מדי, אבל מתוך הנתונים המעטים שנתת לי, קשה לי לייעץ לך יותר מזה. נראה לי שהתמונה אולי מורכבת בהרבה מזה, ולכן שקלי היטב את צעדייך, ואת הצעתי בכלל זה.