תלות בהורים: איך להתמודד

תאריך פנייה: 31.01.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שיר
אמא שלי מעצבנת!!!
31.01.2006 • 15:52

שלום רב,
אני בת 20 ויש לי חבר מזה שנה.הוא האהבה הראשון שלי ואני הראשונה שלו. הוא בחור טוב,מפנק,קונה,לא עושה שטויות...ממש אין לי תלונות!!!! הוא הגבר שחלמתי עליו תמיד!הבעיה היא שאמא שלי לא כ"כ מחבבת אותו. אנחנו נפגשים כל יום וכשהוא אומר לה שלום,היא עונה כאילו היא עושה טובה או שהיא לא עונה בכלל!היא רמזה שבגלל שהוא בא אליי כל יום ויושן אצלי רוב הזמן גורם לה לא לאהוב אותו. אבל כשאני באה אליו ההורים שלו יושבים איתי,מדברים איתי,צוחקים איתי וכדומה.הוא נמוך ממני ב 4 ס"מ בערך וזו הסיבה שאמא שלי חושבת שאנחנו לא מתאימים.אני אוהבת אותו ואני לא מוכנה לוותר עליו,הוא באמת בן אדם טוב ואין הרבה כאלו היום, אבל המצב הזה נורא נורא מתסכל,אני רוצה שהיא תדבר איתו כמו שההורים שלו מדברים איתי ואני כבר לא יודעת מה לעשות. ניסיתי לרצות אותה דרכו, לדוגמא: אם היא רוצה איזה משהו אני מנדבת אותו שילך ויביא... וזה עדיין לא עוזר.אני מיואשת כ"כ,ניסיתי לדבר איתה ושום דבר לא עוזר.אנא עזור ליתודה מראששיר

ד"ר אורן חסון
אמא סוררת שרוצה את טובת הילדה
31.01.2006 • 18:36

שיר יקרה,
כשאת תלויה בהורים, זה באמת בעיה. עם הזמן, כשתשתחררי מהתלות, יהיה לך קל יותר.אני לא חושב שפתרון כמו לשלוח אותו לעשות את מה שהיא מבקשת ממך, הוא פתרון טוב. להפך. יכול להיות שהיא לומדת מזה שאין לו עמוד שדרה, ושהוא עושה כל מה שאת אומרת לו, ואילו היא רוצה בשבילך אולי מישהו אסרטיבי יותר.אז אמא שלך לא כל כך מחבבת אותו. אם זה כל העניין, ואם היא לא מציקה לך מעבר לזה, תוריד את זה מסדר היום של דיבורים וויכוחים. חבל על האנרגיה של שתיכן. הרי ברור שהיא רוצה את טובתך, אלא שאתן חלוקות בשאלה מה טוב לך. אולי היא תתרגל אליו עם הזמן, דווקא כאשר לא תעשי מאמץ.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083