תלות בבן זוג: איך להתמודד?

תאריך פנייה: 18.07.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
xxxx
אמא שלו הזאת מתחילה להרוס לנו!
18.07.2010 • 15:57

הי אני בת 28 בן זוגי בן 30 אנחנו נמצאים כבר שנה ביחד בזוגיות מאוד אינטנסיבית. עד לפני 3 חודשים היינו גרים בדירה שלי כשאני משלמת הכל הוא קרא לעצמו אורח אך למעשה לא היה מצב שהייתי בדירה שלי לבד.. לפני כמה חודשים ההורים שלו קנו לו בית בעיר אחרת ..הוא הציע..אז עברנו ביחד ( כנראה גם מתוך לחץ של ההורים שפחדו שמא הבן שלהם יעביר את זמנו כל היום בנסיעות אליי) אין ספק שלא קל לגור איתו כי הוא לא בדיוק הכי קל בעולם הוא טיפוס מאוד מודי והרבה בדאוון אבל רוב הזמן אני מצליחה להוציא אותו מזה.. הבעיה היא לא ממש איתו הבעיה היא עם אמא שלו . נו בעצם גם איתו כי הוא הולך ומספר לה כשאנחנו רבים.. אני והיא היינו מסתדרות מצויין חשבתי שהיא מקסימה אבל בזמן האחרון נוצר מצב כזה שהיא מעורבת בהכל כי הוא מערב אותה ואני שהרגשתי צורך להגן על עצמי גם שטחתי בפנייה את הגרסה שלי לאירועים ונוצר מצב שהיא נהייתה מעין בורר...הריב הגדול שלנו היה כשנודע לו מאיזה מכר שיצאתי עם מישהו שלא סיפרתי לו עליו ( דווקא כי פחדתי שהוא יקח קשה.. ציינתי כבר שהוא מאוד קנאי וחושב שהוא חי באיראן??)אז הוא כמובן רץ וסיפר .. ואם לא דיי בכך איזה חברה רכלנית של אמא שלו אמרה לה שיצאתי עם מישהו (שממש לא יצאתי איתו) והיא רצה וסיפרה לבן שלה והיה עוד בלאגן ..בנוסף לזה גם יש את העניין שבזמן האחרון ההורים שלו( שהם מאוד שתטלנים) לא מרוצים מזה שהוא עדיין לא מצא עבודה ושהוא יושב בבית כל היום כשאני עובדת..לפני כמה ימים אמא שלו והחברה הזאת שלה היו אצלנו בבית כשאני הייתי בעבודה והחברה הזאת של אמא שלו העירה לו על הוואזה שקנינו ועל עוד כמה דברים - כמובן שאמא שלו גם הצטרפה לחגיגה ופתאום ( אחרי מאה פעמים שהיא ראתה את הדברים שקנינו ולא אמרה דבר) גם היא לא אוהבת את זה.. לאחר מכן אני כמו סתומה התקשרתי אלייה וכאילו בצחוק אמרתי לה שהוואזה נשארת במקומה והיא כאילו בצחוק אמרה לי לקחת את זה לצד שלי במיטה ו"בצחוק" אמרה לי שיש לה השפעה גדולה על הבן שלה לטוב ולרע.. בקיצור זה היה ממש אזהרה!! כאילו כמו שהיא בעדי בריבים היא יכולה להיות נגדי!בקיצור אני ממש משתגעת!! ממה שדליתי ממנו עלה שאני מתפרשת לה כשתלטנית !!! ( אנייי??? הרי אני גרה שם - מה אני אעשה שזה בבעלותם???) שהוא שפוט שלי ואההה שאני מרחיקה אותו מהבית.. ציינתי כבר שהיא אמא פולנייה??!! זה פשוט כבר בדיחה אני ממש לא מרחיקה אותו מהבית! אנחנו כל שישי בארוחה איתם!! מסכנים ההורים שליי הם כבר ממש מוזנחים אני רואה את ההורים שלו יותר ממה שאני רואה את שלי הוא רואה את ההורים שלו יותר ממה שאני רואה את שלי יוצא לי לדבר איתה יותר ממה שאני מדברת עם אמא שלי!בקיצור אני מפחדת!! מפחדת שהם יסכסכו כי הוא קצת יכול להיות מושפע! אני מפחדת שאנחנו לא נתחתן בגללם ! אני לא יודעת איך להשיב את הסדר על כנו! ואני ממש זקוקה לעזרה! כי היא לא אומרת לי את הדברים בפרצוף .. לי היא אומרת שהבעיה שלה היא עם הבן שלה שיושב בבית מובטל , איבד את הצפון ונותן לאחרים לעשות בשבילו הכל ושאיתי אין שום בעיה!! אבל אח"כ היא הולכת אליו ומאחורי הגב אומרת עליי דברים!בקיצור הלפפפפ

ד"ר אורן חסון
בניית העצמאות שלו.
19.07.2010 • 11:09

איקסית יקרה,
הבעיה שלך היא לא ההורים שלו, אלא הוא עצמו. הוא מאפשר להם להיות כאלה, הוא תלותי בך והוא תלותי בהם, ואולי זה נוח לו. וכל עוד הוא תלותי לא רק בך, אלא גם בהם, יש להם אמירה, ודעתם, מבחינתו, תהיה משמעותית.הקושי שלך גדל, כאשר מבלי דעת נכנסת למלכודת הדבש, שהיא הדירה שהם קנו לו לידם. לכאורה, הדירה היא של בן זוגך, אלא שהכסף עונה את הכל, כנראה, ולכן גם בעיניהם וגם בעיני בן זוגך, ואולי אפילו בעינייך, בעקבות זה, הדירה היא שלהם.עם זאת, יתכן שאת יכולה להפוך את היוצרות. חשבי על זה. היא אומרת שהבעיה העיקרית שלה היא שהבן שלה מובטל, ושהוא נותן לאחרים לעשות בשבילו הכל, ושאין לה איתך בעיה. סביר שיש בזה הרבה מן האמת. לכי על זה. אני חושב שבן זוגך מנצל את הכוח של הוריו, ואולי בעיקר של אימו, כדי להילחם בך במקום שבו הוא מתקשה לעמוד על שלו לבד. את יכולה לעשות בעזרתה בדיוק אותו הדבר, כאשר הכלי שלך הוא התמיכה שלה בבניית העצמאות שלו. הסיכון של זה הוא שהמיטה שלכם מפסיקה להיות מיטה זוגית. ובעצם, גם כך היא כבר לא מיטה זוגית, ולא משנה באיזה צד הוואזה נמצאת. חשבי היטב על האפשרויות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083