תלות באם: איך להתמודד?
אנה
אימא שלי
⌄
ד"ר אורן שלוםאני בבעיה קשה ואני כבר מיואשת...יש לי חבר, הכל טוב ויפה...פעם אחת יצא לי לבקר בבית של הוריו, ולא לבד, עם אימי. כמה ימים אחרי זה נסענו למקום מסויים, ואימא שלי התקשרה לבחורה שתצא לפגוש אותנו, אך בטעות חייגה לאימא של החבר שלי בלי לשים לב. האימא חשבה שאנחנו באנו אליה, ובלי הזמנה, וכעסה, אחרי זמן מה חבר התקשר, צעק עליי ועל אימא, והסברתי לו שהייתה טעות. באותו רגע לא יודעת מה קרה לו, היה מאוד עצבני, ואמר לאימא שלי משפט כזה: "אני לא התחתנתי לא איתך ולא עם הבת שלך". וזה נכון. אנחנו יוצאים בסך הכל כמה חודשים, וזה בכלל לא מחייב לכלום. ופתאום היום, אחרי חודשיים מאז המקרה, אימא שלי אמרה שהיא לא מוכנה שאני אלך לבקר אצלו סופי שבוע, מכיוון שאני "לא אישתו". כששמעתי את זה, נכנסתי להיסטריה מטורפת, הרי הכל היה בסדר עד היום, ופתאום היא באה אליי ביציאה כזאת. אני בת 19, אני כבר ילדהה דיי גדולה, אני יכולה להחליט לעצמי, אבל היא משטלאת לי על החיים. ניסיתי לדבר איתה, שום דבר לא עוזר. היא חיה לפי הפרינציפים שלה, לפי העקרונות שלה, ואם היא החליטה משהו שום דבר לא ישנה את הדעה שלה. היא השטלטה על חיי ועל החיים של אבא שלי, למרות שאבא זה שמפרנס את המשפחה, והיא יושבת בבית, ןלמרות זאת היא זו ששולטת. אני לא יכולה ככה יותר היא כל הזמן מתערבת לי בחיים, ואני מפחדת לסרב לה "לפקודה" כי אז יהיה יותר גרוע. אין לי כוח לריב איתה לכן אני מעדיפה לשתוק ולעשות כמו שהיא אמרה. כי עד היום זה עוד היה נסבל איכשהו והסתדרתי. אבל הסיפור היום השיחה על החבר שלי שהיא לא מסכימה שאני אבקר אצלו ממש הוציאה אותי מדעתי אני לא יודעת מה לעשות איך להגיד לחבר לא ראיתי אותו חודשיים בימים הקרובים הוא צריך לחזור הוא אמר שהוא ידבר איתה על הכל והיא תרגע אבל היא לא!!! בבקשה בבקשה בבקשה תעזור לי אני כבר לא יודעת מה לעשות עכשיו אני כותבת לך והדמעות יורדות לי ולא מפסיקות כי אי אפשר ככה בבקשב תעזור לי!!!
ד"ר אורן חסון
התקשורת החסרה עם האמא
⌄
אנה יקרה,
את אמנם כבר בגירה, ואינך תלויה בהחלטות ההורים, וחוקית מותר לך לנהוג כרצונך. אלא שאת עדיין אינך עצמאית. את זקוקה לאמך בשל התלות הכלכלית. היא מנצלת את זה לשליטה בך, אולי בגלל שהיא כועסת על החבר שלך ועל אימו, ואולי בגלל שהיא חושבת שהיא עושה זאת לטובתך (וכאן, החבר שלך, בכעסו, לא תרם לבטחון שלה שהוא לא יזיק לך). את תלויה בה, ואת גם משלמת את המחיר.לא ברור לי היכן החבר שלך היה ומהיכן הוא חוזר, שלא ראית אותו חודשיים. אני לא יודע איזה סנקציות אמך רוצה או מוכנה להטיל עליך. אבל כל עוד את ואמך לא תצליחו להסדיר את הדברים ביניכן, את בבעייה.אני לא יודע אם את יכולה לנהל איתה שיחה רגועה ועניינית. זה היה יכול לעזור. אני לא יודע אם אביך הוא מתווך הוגן ויכול לסייע לך להתמודד איתה, את יכולה לנסות, אם כי אולי זה יזיק. אבל האמת היא שאין לך הרבה מה להפסיד. נסי ליצור איתה מצב שבו היא תסכים, מצד אחד, ושאת תספרי לה מה קורה ביחסים ביניכם, מצד שני. כך שאם הבעיה היא של דאגה לך, יהיה לה קל יותר לתת בך אמון שלא תעשי טעויות.