תלות באב: דרכי פעולה
ליאן
קשר בעייתי
⌄
ד"ר חסון הי,כתבתי לך לפני מספר חודשים על קשר זוגי שהיה לי עם שכן שלי ונגמר בגלל התנגדות אבא שלי. הבחור איתו יצאתי עובד אצל אבא שלי, ודי תלוי בו מבחינת עבודה, מגורים וכו'. יצאנו במשך חודשיים והוא העדיף כנראה להפסיק את הקשר בגלל כל הבלאגן שהיה.כאשר נפרדנו הוא היה מאוד החלטי וחותך, ובמשך 3 חודשים היינו מתראים, בעיקר שלום-שלום וממשיכים הלאה. בתקופה זו גם היתה לו חברה אחרת. אני הייתי שבורה בהתחלה אך ניסיתי להמשיך הלאה, למרות שממש לא הצלחתי. אני עדיין מאוהבת בו ורוצה אותו. לפני חודש התחילו היחסים בינינו להתחמם שוב. יושבים יחד כל ערב, אוכלים יחד, מדברים בטלפון וכד'. אני מרגישה שהוא מנסה להתקרב שוב אך יחד עם זאת שומר על דיסטנס מאוד ברור. הוא מאוד מפחד ולחוץ שאבא שלי יראה אותנו יושבים יחד למרות שאין שום דבר מעבר לידידות. הוא בעצם נתן לו "מילת כבוד" שלא יהיה איתי. אני ממש מרגישה אובדת עצות.. לדבר עם האבא אין סיכוי הוא מאוד עקשן ואין סיכוי בחיים שיסכים לכך שנהיה יחד (שנינו גרים בעצם ביחידות דיור אצלו) כל עוד שנינו גרים שם (הוא בעצם רוצה אותו "לעצמו", שיהיה חבר שלו ולשרותיו, טוען שמכיר אותו ושאינו בנוי לזוגיות). מבחינת לעבור דירה גם אין אפשרות אני סטודנטית ואינני יכולה להחזיק דירה, ומצבו הכלכלי של הבחור גם כן אינו טוב כ"כ, מה גם שהוא עובד איתו. הקשר בינינו כאילו עומד במקום, הוא כל הזמן אומר דברים כמו הלוואי ודברים היו אחרת, אם לא הייתי גר פה הכל היה שונה, את חלומו של כל גבר, את מושלמת והלוואי והיה מסתדר. נותן לי להבין שאבא שלי הוא הבעיה היחידה. האם יש משהו שאוכל לעשות כדי לגרום לזה להצליח? האם נכון לחשוב שאם היה אוהב אותי באמת לא היה מתחשב כ"כ בבקשת האבא? אני די מיואשת מהמצב, אני מאוד אוהבת אותו וכל יום כשאנחנו יחד אני מרגישה צעד קדימה ושניים אחורה, מאוד מתסכל אותי... האם להתרחק ממנו יכול לעזור? אולי ירגיש שאני קצת מתרחקת ממנו וילחץ, כי כרגע הוא כן מחפש את קרבתי, מתקשר וקורא לי אליו לקפה וכד'.תודה רבה.
ד"ר אורן חסון
תלות מזיקה
⌄
ליאן יקרה,
מצב קשה, אבל הסיפור מתמצה בשתי נקודות. האחת היא רצונו של אביך, והשניה היא התלות של שניכם בו. לולא הייתם תלויים בו, לא היתה בעיה. לו רצונו היה אחר, גם אז לא היתה בעיה. ולכן, או שתצליחו לשנות את דעתו, או שתנסו לצאת מהתלות. בלי זה, עושה רושם שאתם במלכוד.אם השתיים הללו אינן ריאליות, האלטרנטיבה השלישית, לטובתך, היא להתרחק, ולחפש משהו ריאלי יותר.