יחסי מין בנישואין: מהי הנורמה?
אנונימית
סקס
⌄
שלום,
לאחרונה סיימתי מערכת יחסים של 3 שנים, אני בת 28 ובן זוגי לשעבר בן 31.אחת הבעיות שהייתה לנו במערכת היחסים היא נושא המין.מבחינת בן זוגי לשעבר היינו יכולים לקיים יחסים כל יום ואפילו יותר מפעם אחת. אציין ששנינו אנשים עובדים.בנוסף רוב המגע שלו היה מגע מיני, בחזה, באבר המין , בלילה שאנו ישנים, בבוקר כשמתארגנים לעבודה וכ'ו. המצב הגיע לידי כך שלא הייתי ישנה טוב בלילה כי הוא נוגע בי ברוב הזמן , וכשהייתי יוצאת מהמקלחת לא הייתי מתלבשת לידו.למרות שידוע לי שבד"כ בתחילת מערכת יחסים יש "התלהבות" בנושא, הדבר לא פחת עם הזמן. כדיברתי איתו על כך אמר כי הוא אוהב אותי וגם את גופי וזו גם דרכו להראות לי את אהבתו. מבחינתו אני "הבעיה" , אמר כי אני קרירה וכי אני לא משתפת איתו פעולה כי אני יודעת שזה חשוב לו ואני עושה לו דווקא. מה שכמובן אינו נכון .כן נמשכתי אליו , אך הדבר היה ממש מוגזם בנוסף אציין כי הוא אהב אותי מאוד, אדם מקסים, שעמד תמיד לצידי, כיבד אותי , די הייתי מרכז עולמו.אשמח לשמוע את דעתכם (כדי שאלמד לבאות).תודה מראש וחג שמח.
ד"ר אורן חסון
להתפשר על נורמה "שלכם"
⌄
אנונימית יקרה,
יש זוגות שמקיימים יחסי מין כל יום, ויש רבים כאלה שלא. כאשר זה קיים, זה בדרך כלל בלחץ הגבר. את, מבחינתו, אולי לא היית "הבעיה", אבל היית "המחסום" להגשמת המטרה. את הרגשת שזה מעבר לצרכים שלך, ומעבר למה שאת מוכנה לו נפשית, ולכן, עובדה היא שהוא לא התחשב בך מספיק, אחרת היה לוחץ עליך פחות. הוא לא הבין אותך, ואולי סביר אפילו יותר שהוא גם חשב שזה מגיע לו, כחלק מעיסקת הנישואים. והעניין הוא שאין כאן "נורמה". כל זוג קובע את הנורמה שלו, לפי מה שנוח לו ולפי מה שנוח לה. לא הצלחתם להתפשר על נורמה "שלכם", ששניכם תרגישו בה בנוח, וכך הוא הרגיש מקופח, ואת לחוצה.