נישואין ושיגרה: מה חשוב?
קרינוש
עבודת מניעה
⌄
ד"ר חסון, שלום!נעזרתי בך בעבר והיתי מרוצה. תודה. אני ובן זוגי בני 28, שנה וחצי ביחד, גרים ביחד ומצפים לילד ראשון. הזוגיות טובה עם הרבה אמון, חום, מחוייבות ומטרות משותפות. ההריון היה מתוכנן, משום ששנינו הרגשנו שהגיע הזמן ואנחנו מוכנים. כעת, כשאנחנו מצפים לילד, עלתה שאלת ההתמסדות. אנו מחוייבים לגמרי לקשר אך איננו מרגישים צורך להתחתן ואולי אפילו חוששים ממה שמוסד נישואין יעשה למערכת היחסים שלנו. ד"ר, למה אנשים מתחתנים? מה זה יתן לנו ממה שאין לנו עכשיו? אנו חוששים, שכשנתחתן, נקבל אחד את שניה כמובן מאליו ונשקע בשיגרה. אז, זאת שאלה אחת - למה לנו להתחתן ומה נפסיד אם לא נעשה זאת.שאלה נוספת היא בתחום שימור הזוגיות. הכל טוב אצלנו, אבל פחות ופחות פרפרים ויותר ויותר שיגרה. סקס הפך לתרגיל שאני מכריחה אותנו לעשות פעמיים שבוע, כי אני יודעת זה חשוב ומשתדלת להפגין התלהבות. סקס והריון לא משתלבים אצלי טוב. חוץ מזה אני מאוד חוששת שנשקע בשיגרה ובביצה התובענית שבה הכל צפוי מראש. אני חוששת שאמאס עלייו והוא עליי. אנחנו דיברנו על זה. הוא מבין ואומר אין מה לפחד ויהיו ימים קשים ונתגבר וכשנמאס אחד על השני אז נתרחק קצת. ד"ר אנא, איך מונעיים שקיעה? איך משקיעים?. מה עושים? אני פוחדת.בתודה.קרינוש
ד"ר אורן חסון
להניע זוגיות
⌄
קרינוש יקרה,
אנשים מתחתנים בגלל לחצים חברתיים, בגלל מסורת, והרבה מאד בשל יצירת מחוייבות פומבית ומסודרת חוקית. אה, כן, וכדי שהילדים שלהם לא ייחשבו ממזרים. עניין שלא תהיה לו משמעות בארץ אחרת.לגבי השיגרה, והרי גם כך אתם נכנסים לשיגרה... אז מה הסיפור? אין לזה קשר הכרחי לנישואים, פרט לזה שאתם אומרים שהנישואים יוצרים מחוייבות, ולכן, לאחר שהמחוייבות כבר קיימת, אז גם פחות מאמץ. מכאן שיש למחוייבות משמעות גם בעיניכם, לא רק לשלילה, אלא גם לחיוב. אפשר ליצור אותה באופן פומבי אחר, אם אתם סולדים ממערכת הנישואים הדתית. זה לשיקולכם.ועוד בענייני השיגרה: קבעו לכם תמיד, ואפילו באופן מסודר, זמן יציאה מהשיגרה. יש דרכים יצירתיות שונות לעשות את זה, וחשוב שזה יילך לזמן איכות שלכם, בין אם לצרכים אינטימיים ומיניים, כולל לפעמים התנסויות שונות, או יוזמה כל פעם של מישהו אחר להוביל, או יצירת בילויים חריגים ומרגשים יותר. מדי פעם, לפחות. וגם כאן, אתם יכולים לקבוע שאחת לשבועיים את מתכננת משהו, ואחת לשבועיים הוא. העיקר לחרוג מדי פעם מהשיגרה, ולהעסיק את הראש בתכנון הבילוי, שיכניס אתכם לחשיבה יצירתית בנושא הזוגיות.
ש
הבהרה
⌄
אני לא רוצה להיות קטנונית אבל סתם לידע כללי: ילדים משותפים של זוג שאינו נשוי (ושאף אחד מהם לא נשוי לאחר) הם ילדים לגיטימים לכל דבר.