תכנון עתידי ושיפור יחסים

תאריך פנייה: 09.01.2007 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
אורטל
מה עושים??דחוףףףף
09.01.2007 • 11:21

ד"ר חסון שלום
רבאני אמא ל3 ילדים(4.2.ו5חודשים)אני צעירה רק בת 24 ובעלי בן 25 עברנו קשיים די קשים נכנסנו לחובות לקחו לנו את הבית(משכנתא) ועכשיו אנחנו מתחילים מחדש אני לא עובדת כבר 4שנים ואני גם לא יוצאת הרבה אני כול היום בן 4 קירות בעלי עובד מאוד קשה ואני כול היום עים הילדים אני רק יגיד שאני כבר משתגעת אני לא יכולה לצאת לעבוד כי 2 ילדים במעון יעלו לי 3000 שקל והמשכורות בצפון הם 3000 שקל אבל השאלה שלי היא כזו בעלי מנסה לתקן ולשפר את המצב אבל זה מכניס אותו לעצביםלמשל השבוע היתה לנו מריבה מאוד קשה הוא התלונן למה יש הרבה כביסה ואמרתי לו שהילדים היו חולים ואני בקושי יושנת אני לא עומדת בלחץ ובמצב הזה והוא אמר לי אני קורע את הת... העבודה והוא מצפה לחזור שהבית יהיה מבריק ואני התפוצצתי עניתי לו ממש העצבים ואמרתי לו שאם הוא רוצה בית נקי שינקה בעצמו שנמאס לי מהיחס שלו ומהחיים האלו שהוא יכול לקחת את הדברים שלו וללכת הוא לא מעריך מספיק את מה שיש לו רק בגללו יש לי חובות הוא פיזר את הצקים שלי לכול הכיוונים למרות שכבר עבר זמן ודיברנו וסלחנו אני לא שוכחת והוא לא אמר לי שהוא לא משלם משכנתא רק שהופיעו לי בבית עם צו פינוי הוא כול הזמן מחוץ לבית ואני משתגעת עם 3ילדים קטנים בבית הוא אבא מקסים ולא מחסיר כלום אני לא יודעת איך לשנות את המצב ורציתי להוסיף שבתוך הכעס של המריבה רציתי לעשות מעשה שלא חלמתי שאני יעשה והוא תפס אותי כעסתי כול כך ורק אז הוא הבין כמה הוא פגע בי והתנצל והצטער ובכה שבדרך כלל הוא לא מודה בטעיות והיום הוא אחרת אבל אני רוצה שההתנהגות שלו תמשיך להיות נחמה ומתחשב יש לציין שאני בת 23 ואני מבשלת כמו הסבתות השכנים מבקשים ממני צלחות כי האוכל טעים אני לא מבזבזת כסץף אולי במשך ה4 שנים קניתי ב1000 שקל אין לי עלמה לבזבז אני כול היום בבית אני עם טרניגים אני רק מבשלת ומנקה הבית כמו יהלום אבל לפעמים קשה לנקות שיש 3ילדים חולים אני מוכנה לשכוח הכול את החובות את ההשפלה הכאב (לא שהוא מרביץ )הכאב הנפשי אבל איך משקמים את היחסים יש לציין שאנחנו מאוד אוהבים עברנו הרבה ביחד וגם מערכת היחסים שלנו מעולה אנחנו מקימים יחסים כול יום ומחבקים אחד את השני ומנשקים אחד את השני איך אני יכולה לשפר את ההתנהגות שלו יש לציין שלטיפולהוא בשום פנים לא ילך בגלל זה אני כותבת לך אני לא כול כך מאושרת אני גם מניקה ובוכה הרבה מה עושים??? תודה מראש

ד"ר אורן חסון
בהדרגה, ועם תכנון מוקדם
12.01.2007 • 20:47

אורטל יקרה,
עשית בחירות לא קלות בחיים שלך, שנותנות לך גם דברים טובים וגם דברים לא טובים. אבל זה מצבך, ואת צריכה להגיע במצב זה להכי טוב שאפשר. נסו, במקום לחיות מהיום למחר, להתחיל לתכנן איך לשקם בעתיד. ותני לי רגע לעזור לך לעשות חשבון... אם את מצליחה לדאוג לשלושה הילדים (אני יודע שכתבת שזה נכון לשניים) שיהיה להם מה לעשות כשאת עובדת, ומה שאת מרוויחה בעבודה שווה למה שאת משקיעה בהחזקה שלהם בזמן זה, זה לא אומר שזה לא כדאי. זה אומר שהילדים שלך מקבלים, מדי פעם, מסגרת של בני גילם שהיא טובה להם וחשובה להם. וזה גם אומר, וזה חשוב מאד, שזה נכון שאת הולכת לעבודה ללא תמורה, אבל מצד שני, את לומדת תוך כדי העבודה, ויכולה עם הזמן להתקדם. אז אולי לא תרוויחי כסף מהצעד הזה, אבל תצאי מארבעה הקירות, הילדים מקבלים גרויים נוספים חשובים, ואת יוצרת לך אפשרות להתקדם בעבודה ולהיות עצמאית, וזה לא עולה לך כסף (מבינה? זה לא שאת לא מרוויחה, אלא את מתקדמת מקצועית וזה לא עולה לך כסף! – עניין של השקפה). והתחושה הזו, של העצמאות, יכולה להרגיע אותך לא פחות, ואולי יותר מאשר טיפול פסיכולוגי. אז אם הדבר הזה אפשרי, כדאי שתתחילי בזה.לגבי ההתנהגות שלו, קצת קשה לי לענות לך, כי את אומרת שבעצם עכשיו הוא כבר יותר בסדר, והוא מנסה לכפר הן על אבדן הכסף בעבודה קשה, והן ביחסים איתך. את צריכה להתעודד מהשיפור, ולעודד אותו כאשר הוא עושה את מה שהוא צריך לעשות, הן בעבודה, והן בבית כבן זוג וכאבא.ועוד דבר, אורטל. אני לא רוצה להתערב לך בתכנון המשפחה, אבל כאשר קשה לכם, נסו לדאוג לכך שתכנון המשפחה שלכם יהיה הגיוני, ושלא יהיו לכם ילדים נוספים אם אתם לא רוצים בזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אורטל
בהדרגה, ועם תכנון מוקדם
12.01.2007 • 21:22

לד"ר חסון תודה רבה על התשובה לא חשבתי על זה ככה אני ינסה לשקם את חיי בשבילי ובישביל הילדים שלי והעתיד שלי וכן אנו לא יכולים לעצמנו עוד ילדים עכשיו (הייתי רוצה עוד אך המצב לא מאפשר) לפני כחודשיים עשיתי התקן אבל בכול זאת תודה רבה לך על תשובתך ודרך אגב לפני יומיים בעלי הכין לי ארוחה רומנטית ( הוא אף פעם לא הכין לי ארוחה ) אני מרווה שהמצב ישתפר תודה תודה ושוב תודה לילה טוב(-: (- :