חוסר אמון בזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 09.01.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
פנינית
בעית אמון
09.01.2007 • 13:18

בעלי כל השנים מפעם לפעם הולך לעיסויים רפואיים .אינני יודעת מדוע אך כל השנים הוא מסתיר זאת ביודעין כאילו יש מה להסתיר .הרי זה רק עיסוי רפואי אני יודעת שהוא הולך כי במשך השנים אני זאת שמכבסת אז יש ריח של שמן אתרי מהעיסוי וכשאני שואלת אותו באם הוא היה בעיסוי הוא מכחיש זאת ואני רואה בבירור שהוא משקר לי וזה כה כואב לי ופוגע בי עצם ההסתרה .הרי זה לא בגידה אז מדוע הוא לא מעונין לשתף אותי בזה? בסך הכל הייתי בעיסוי כי כואב לי גב צוואר וכדומה אך הוא מעדיף להסתיר זאת.הפעם האחרונה שהוא הכחיש בדקתי בייד שלו ומצאתי מיד של חדש של מעסה יש לציין שעוסקת ברפואה סינית דיברתי עימה והיא מסרה לי שבעלי היה אצלה והוא מאוד חמוד. אמרתי לו לאחר מכן שדיברתי עימה ואני יודעת שהוא היה אצלה ולמה ההכחשה? ובסוף הוא הודה .אני לא מבינה צריך פתיחות ואמון בין בני הזוג ומצורת התנהלות שלו בנושא הזה הוא רק פוגע בי ויוצר בי תחושת חוסר אמון. מה עושים כדי שהוא יבין עד כמה ההתנהגות הזאת הורסת ביננו הכול?יש לציין שיש ביננו אהבה גדולה נשואים כבר 18 שנה אך הדבר הזה בעוכרי.

ד"ר אורן חסון
אמון כבעייה זוגית
12.01.2007 • 20:53

פנינית יקרה,
עושה רושם שהאיש שלך לא סמך עלייך, משום מה. הוא כנראה חשש מכך שאת לא תתני בו אמון, ומכך שייווצר עימות ביניכם, או שהתבייש בכך מסיבות אחרות. תסבירי לו. תסבירי לו שאת נותנת בו אמון, ושהדבר שיותר קשה לך הוא שהוא מסתיר ממך דברים (ואני מתאר לעצמי שאת זה כבר עשית), ומצד שני, נסי להבין מדוע הוא לא סומך עליך. האם היו דברים שגרמו לך למריבות איתו בנושאים דומים? האם הוא חושב שאת קנאית מאד? האם את כועסת עליו על הוצאות כספיות? אלו רק נקודות למחשבה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083