ייעוץ זוגי: מה עושים כשצד אחד מסרב?

תאריך פנייה: 09.01.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
הילה
ניסיון אחרון להציל הקשר
09.01.2007 • 11:19

שלום רב,
אני נמצאת בזוגיות בשנה האחרונה. הגעתי למצב של תשישות מניסיון להציל את הקשר.בן זוגי הוא אדם מקסים, אך לכל אורך הדרך יש לי בעיה עם העובדה שהוא אומר אך לא עושה. אני בטוחה שהוא לא מתכוון לרע אך אין לו את הכלים להפוך את הרצון למעשה.רמת האמון שלי בדבריו שואפת לאפס כי הוא לא הוכיח לי אחרת.אני מודעת לכך שגם לי יש חלק בבעיות שיש ביננו אך אני רוצה לעשות ניסיון אחרון להציל את המצב. אני רוצה לדעת שעשיתי הכל כדי שהקשר הזה יצליח.השאלה היא האם אפשרי ללמד אדם אשר מביע רצון אמיתי לשנות כלים לשינוי? האם אפשר לסמוך על זה?לי כבר קשה להיות בתפקיד מורה הדרך של הקשר הזה ואשמח לקבל יעוץ מקצועי בעניין אם בכלל יש על מה להילחם.אציין כי עדיין לא דיברתי עם בן זוגי על הנושא הזה אבל זהו האולטימטום שלי כי אני כבר תשושה ובמצב הקיים אני לא מעוניינת להמשיך.אשמח לתגובתך, תודה. הילה

ד"ר אורן חסון
להציל את מה שאפשר
12.01.2007 • 20:18

הילה יקרה,
הדרך לבדוק אם זה אפשרי היא לצרף צד שלישי מקצועי לעניין. גם משום שיש לו סמכות (לא כבית משפט, אבל בהצגה של נורמות ופרופורציות), וגם משום שזה צד שיכול לספק את הסולם לרדת מעצים שקשה לרדת מהם אחרת. אם זה חשוב לך, ואם את מתכוונת לעזוב אותו אם לא יהיה שינוי, זכותך לתבוע קודם ממנו להצטרף אליך ליעוץ זוגי.אמרת שגם לך יש חלק בבעיות. בדרך כלל זה נכון, כי גם אם הוא זה שאינו נוהג לפי נורמה מקובלת, צריך לדעת איך להביא אותו לשם, והעובדה היא שלא הצלחת. ייתכן שבדרך אחרת היית מצליחה. ולכן, אם הוא מסרב ללכת ליעוץ זוגי, ייתכן שכדאי לך ללכת לבד כדי ללמוד איך לנהוג בו כדי לשנות משהו.ואת צריכה לזכור שתמיד יכולה להיות האפשרות שהוא לא רוצה מספיק את הקשר, כדי לעשות את השינויים שאת רוצה שיעשה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083