תכנון כלכלי לאחר גירושין

תאריך פנייה: 03.01.2006 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
נעמי
השלמה פנימית
03.01.2006 • 22:27

שלום רב
ד"ר אורן חסון הנכבדאני נמצאת בתקופה מאוד קריטית בחיי...סיפור חיי הוא לא פשוט....אני ישתדל לתמצת את העיקר...לפני 4 שנים התגרשתי מבעלי (יש לנו 3 בנות, כיום הגדולה בת 17 וחצי, בת 15, ובת 9)..הגרושים לא הטיבו עימי ונכנסתי מה שנקרא מהפח אל הפחת...אני מודעת שבעלי לא היתה הבחירה הנכונה עבורי מהתחלה...התחתנתי איתו תוך זמן מאוד קצר לאחר פרידה מחבר אהוב שנפרד ממני בזמנו...ולאחר מכן שכבר רצה לחזור אז אני כבר הייתי בדרך לחתונה. וכך התגלגלתי למערכת יחסים גרועה עם אדם שאין לי איתו דבר וחצי דבר במשותף...לא פיזית, לא תקשורתית, ולא רגשית...גם המשפחה שלו "תרמה" לא מעט לסכסוכים ולבלאגן.אבל החיים המשיכו ...נולדו הבנות...אני חסמתי את עצמי מבחינת הגשמה עצמית...(ממש ביטלתי את הרצונות שלי)..והתמקדתי והתמסרתי כל כולי לבנות. אנשים כל הזמן נוטים להזכיר לי שאני פספוס ...אני יכולה להעיד על עצמי שיכולתי לעשות עם הכשרון הטבעי שלי לאומנות הרבה דברים ...אבל אין לי את המוטיבציה לכלום...ד"ר חסון, מה שקרה זה שלאחר שהתגרשנו הרגשתי שאני יותר במפולת ...כי בעצם הרגשתי שגם מבחינה כלכלית אני קורסת...לא יכולה לעמוד בסיטואציות שנופלות עליי בחיים לבד...תלותית ביותר. ואז התחיל מסע החיזור שלי אליו....הוא בהתחלה לא רצה לחזור...אבל בסוף החליט שנחזור....ולאחר שנה וחודשיים התחתנו ברבנות כהלכה שוב.(הענין הזה חשוב לשנינו מבחינה דתית). בהתחלה הרגשתי "התאהבות" והיה חידוש שלא הרגשתי בפעם הראשונה....אבל לאחר תקופה הכל חזר לקדמותו ואף גרוע יותר.בשנתיים האחרונות אני עובדת על הקשבת "האני הפנימי", אני יותר מודעת לרצונות ולצרכים שלי....הבנות שלי גדלו והן עזר כנגדי...הן מקיפות אותי באהבה ותמיכה שאין לתאר ואני ב"ה קוצרת את הפירות....ובעלי נדחק אצלי לפינה מאוד אפרורית וריקה. מרגישה לא שייכת...אין כלום ..פשוט כלום...אבל בתוך הכלום הזה יש רק דבר אחד קטן שהוא בעצם גדול מאוד.....וזה התמיכה הכלכלית...שאני יודעת עוד מהפעם הראשונה שהוא מחזיק בזה קלף מאוד מאוד חזק נגדי.אני דואגת ופוחדת מאוד...וזה מונע ממני לעשות את הצעד המבוקש שוב.אני ממש בבעיה גדולה עם הבחירה.....ולא יודעת מה לעשותאני מתנצלת שזה ארוך...אשמח מאוד לקבל את היעוץ המקצועי שלךתודה רבהנעמי

ד"ר אורן חסון
תכנון לעתיד הרחוק
05.01.2006 • 01:15

נעמי יקרה,
אני יכול להגיד לך לחזק את עצמך, ולבטוח בעצמך, ולבנות את עצמך מבחינה מקצועית, והכל נכון, אבל בשורה התחתונה, כשאין לך גיבוי כלכלי, את בבעיה. לא שלא תוכלי להסתדר, אבל השאלה היא באיזה תנאים. וכמו שאומרים, כשיש לבחור בין הפח לפחת, קשה לבחור. וכנראה קשה יותר מאשר כאשר צריך לבחור בין טוב לטוב.אבל בדקי גם את ההבט החוקי, וכמה תמיכה מגיעה לך ממנו, לאחר גרושים, הן כמזונות לך והן כמזונות לבנות שלך. נסי גם להכין לעצמך גיבוי כלכלי ארוך טווח. שלפחות, אם לא יהיה לך פתרון בשבועות הקרובים, ואולי גם לא בחודשים הקרובים, התחילי לבנות לך פתרון לעוד שנה או שנתיים או שלוש, אחרת תישארי במצב הזה גם אז. במילים אחרות – התחילי לתכנן לטווח הארוך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
נעמי
תכנון לעתיד הרחוק
06.01.2006 • 11:15

לד"ר אורן חסוןאני מודעת לכך שפיתרון מיידי לא נמצא במקרה הזה...כנראה שצודק אתה שצריך להתחיל לתכנן לטווח הארוך יותר...ונקווה לטוב.תודה רבה על הייעוץ הנבוןשבת שלום ומבורךנעמי

ד"ר אורן חסון
לא לוותר
06.01.2006 • 12:14

נעמי יקרה,
רק אל תוותרי לעצמך. תכנון לטווח הרחוק דורש הרבה יותר אורך רוח, אבל בעיקר גם הרבה יותר נחישות, ואי נכונות לוותר לעצמך. שנני זאת לעצמך שוב ושוב, כאשר תרגישי שאת מתקשה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
נעמי
לא לוותר
07.01.2006 • 18:31

לד"ר אורן חסוןתודה על העידוד...אתה בהחלט מחזק אותי....תודה על הכלשבוע טוב ומבורךנעמי