שתיקה בזוגיות: מה הסיבות?

תאריך פנייה: 04.01.2006 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
שיר ק.
שותק
04.01.2006 • 09:30

אוקי, בעלי ואני נשואים כבר שנה באהבה רבה.יש רק בעיה אחת מאוד ברורה שמחמירה עם הזמן.בכל פעם שאני מעלה נושא מסוים (כל פעם אותו נושא) שהוא לא מסכים איתי, הדו- שיח נגמר ומתחיל מונולוג אישי שלי. הוא שותק ונותן לי לנאום נאומים, כשאני מתפוצצת מהשתיקה, הוא מנדב משפט בסגנון של:" אין לי מה להגיד לך" או " אין לי פתרון". במהלך השיחה אני מבהירה לו ששתיקתו פוגעת בי מאוד, אבל הוא מסתגר יותר ויותר ונעשה אטום!.בסוף, מרוב תסכול אני שותקת גם, ולאחר חצי יום שאנחנו לא מדברים, איך שהוא אני מוצאת את המשפטים הנכונים, ובזכותי אנחנו חוזרים לחיי השיגרהץ ( כמובן הוא מבקש סליחה, אבל הסיפור חוזר חלילה בפעם הבאה).מה עושים?????????נ.ב- אנחנו זוג שמנהלים שיחות ממושכות בהמון תחומים, רק בנושא 'ההוא' הבעיה מתעוררת ומחמירה. וזה כמובן משפיע על ה-כ-ל.עזרה , ומהר!!!

ד"ר אורן חסון
פותחן שתיקות
05.01.2006 • 00:37

שיר יקרה,
שתיקה יכולה לנבוע מכמה סיבות. שתיים נפוצות:א.שאת הרבה יותר ורבלית ממנו, וכדי שלא להפסיד בויכוח, הוא יוצא מהמשחק.ב.שבעת מריבה הוא מרגיש שהוא, בכעסו, עלול לומר דברים שאינם ראויים ופוגעים, ולכן הוא מעדיף שלא להכנס לשם.סגירות כזו אינה קלה לפתרון עצמאי, כי היא דורשת יצירה של פתיחות ביניכם, ודרישה לפתיחות עלולה לסגור אותו עוד יותר. יש לעשות זאת בחוכמה ובעדינות. יעוץ זוגי יכול לסייע לכם, וגם אז קחי בחשבון שזה לא פגישה או שתיים, אלא תהליך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שיר ק.
פותחן שתיקות
05.01.2006 • 03:14

ד"ר אורן חסון- תודה!!!התחושה שמישהו קולט מה קורה אצלי, ומבין למתרחש- מעודדת מאוד!למרות שהבעיה לא נפטרה, הרגשתי השתפרה, ועל כך תודתי נתונה.רק שאלה קטנה נוספת- הפתיחות בינינוקיימת,ואפילו במידה רבה מאוד!השתיקה שמביאה לסגירות מגיעה רק כשאנו מגיעים לנושא'ההוא'.כיצד ניתן להביא פתיחות גם לנושא 'ההוא'?נ.ב - לפעמים לאחר יומיים אנו מנהלים שיחה על המריבה האחרונה והפתיחות רבה. רק בשעת מעשה , בעלי מתעלם מהרגשתי ומתנהג בחוסר התחשבות.

ד"ר אורן חסון
הסיבה השלישית
05.01.2006 • 09:36

שיר יקרה,
לא כתכבת מהו הנושא "ההוא", וזה יכול להיות מאד רלוונטי. למשל, אם הנושא הוא משהו מיני שמטריד אותך ביחסים ביניכם, בהחלט יכול להיות שזו נקודה רגישה אצלו, שהוא אולי מרגיש שהוא לא יכול לשנות, או אולי שהוא לא יודע או נבוך לשנות, ולכן הוא מעדיף שלא לדבר על זה. זו דוגמא לסיבה שלישית לשתיקות... גם לבעיה כזו יש פתרונות, כמו להגיע לטיפול מיני, אם צריך, ואולי עוד קודם להתעניין ולקרוא עליה, ולהבין שכל בעיה כזו היא בעיה נפוצה שיש לה דרך טיפולית. אבל צריך לדעת להתגבר על העכבות והחששות כדי להודות שיש בעיה, ולהחליט לטפל בה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083