תיקון פגיעה בעבר - האם אפשרי?
david
אקס
⌄
שלום רב
נשואים 4 שנים ,בסה"כ בסדר גמור ,יצאנו שנתיים.לי זו אהבה ראשונה , אישתי יצאה מגיל 16.5 עם האהבה הראשונה שלה עם בחור אחר, ואחרי התיכון הוא עבר לחו"ל עם משפחתו .הפרדה הייתה כפויה .הם היו ממש בטוחים שיתחתנו ,לאחר כשנה שלטענתה התגברה עליו היא הכירה אותי.היא הייתה מרבה לדבר עליו בהתלהבות. בזמן האחרון הוא חזר לארץ ושמעתי שהיא מספרת לחברה שלה, בלי שהיא ידעה ששמעתי , שהיא ממש רוצה ליסוע להיפגש איתו ולשמור איתו על קשר.2 שאלות - אחת נובעת מחוסר ניסיוני-האם אפשר להפסיק לאהוב מישהו שכל כך אוהבים, האם זה לא כמו משפחה ואחים שאף פעם לא מפסיקים לאהוב?2.האם זה שהיא ממש רוצה להיפגש איתו ולהיות איתו בקשר זה לא מראה שיש לה קשר לא ראוי אליו ,בייחוד שאצלנו זה לא מקובל להיפגש עם אקסים
ד"ר אורן חסון
לתקן פגיעה מן העבר? - אז אולי ביחד
⌄
דייויד יקר,
זו דילמה. מצד אחד – מכיוון שהיא אוהבת אותך, אז האהבה שלה אליו אינה כבר אותה אהבה. מצד שני, סביר להניח שהיא זוכרת את הדברים הטובים, ואולי רוצה גם "לתקן" את תחושת הפגיעה שנפגעה כאשר "נטש" אותה לחו"ל, ולא רצה לממש את האהבה שלהם. "לתקן" פרושו לראות שהוא רוצה, ורואה בה משהו טוב, ולא בהכרח להתאהב בו מחדש. הניחוש שלי הוא שהיא לא באמת יודעת מה היא רוצה לעשות איתו.בנוסף לכל אלה, אתה כותב "אצלנו זה לא מקובל להיפגש עם אקסים". מי זה "אצלנו"? אני מניח שאתה מדבר על החברה שבה אתה חי, משפחתך ומשפחתה גם יחד. ויש בזה משהו, כי זה אומר שהיא מוכנה ללכת כנגד מה שמקובל כדי לחדש את הקשר שלה איתו. אני מציע שתזמין אותו אליכם הביתה, כבר בהתחלה, לפגישה ראשונה. כשאתה קרוב גם אליו, הסיכון קטן. והשאלה היא האם אתה יכול, וגם במקביל להיות הגבר הכי נחמד שיש, קורקטי, לא כופה את עצמך ולא מודד, אלא בן זוג טוב ונעים?
david
לתקן פגיעה מן העבר? - אז אולי ביחד
⌄
שלום
תודה לך על התשובההוא לא נטש אותה בשום צורה לא הייתה לו ברירה כפו אותוהייתי גם רוצה בבקשה הסבר לגבי השאלה הראשונהאחת נובעת מחוסר ניסיוני-האם אפשר להפסיק לאהוב מישהו שכל כך אוהבים, האם זה לא כמו משפחה ואחים שאף פעם לא מפסיקים לאהוב?
ד"ר אורן חסון
אהבות שונות
⌄
דייויד יקר,
כן ולא. עם אחים ואחיות והורים, אתה נשאר לתמיד, אלא אם יש משבר משמעותי שלא על כך אנחנו מדברים. הצפי הוא שהם ואתה תמשיכו להיות בקשר כל העת, וזה סוג אחר של אהבה. אהבה לבן זוג מן העבר מתחלפת, כאשר הצפי הזה מסתיים. עם זאת, התחושות הטובות עדיין יכולות להיות קיימות, כמו למשל תחושות מול חברים שלך, בנים ובנות, כשהקשר המיני והזוגי לא רלוונטיים, ובמקרה הזה, כנראה שלא רלוונטיים עוד. בכך אתה מפקפק אולי, ואולי לא סומך על האהבה שלה אליך, זו שהחליפה את זו שהיתה לה אליו, אבל זה לא קשור לאהבת בני משפחה. כרגע, זה קשור הרבה יותר ליחסים שבינך לבינה.