הקשר עם הילדים לאחר גירושין

תאריך פנייה: 25.09.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לי
לחגוג את ראש השנה
25.09.2011 • 09:59

חברים רציתי לשמוע את דעתכם,אני גרושה+2 חיה מזה כשנתיים וחצי עם גרוש+2, שנינו בני 35+ ושנינו התגרשנו זמן קצר לפני שהכרנו.ילדיו בני 3 ו-5 לנים אצלו 3 פעמים בשבוע.השנה ילדיו יחגגו את ראש השנה אצל אימם וגם את פסח הם חגגו אצלה. בשני המקרים הוא סירב להצטרף אליי ואל ילדיי לחגוג את החג אצל משפחתי בטענה שקשה לו לחגוג כשילדיו אינם איתו. הסבריי כמה חשוב לי שהוא יהיה איתי וכי גם אני חלק ממשפחתו לא הועילו. הוא בשלו ומתעקש להישאר לבד בבית.מבחינתי זה אומר המון על המיקום שלי בחייו ואני מקבלת את זה בצורה מאוד קשה. בפסח עוד הבלגתי אבל עכשיו זה כבר נראה לי מוגזם.דעתכם חשובה לי מאוד...תודה רבה

ד"ר אורן חסון
פרק ב': הקשר עם הילדים
26.09.2011 • 13:32

לי יקרה,
אצל גרושים רבים, הילדים מקבלים לפתע נפח משמעותי מאד ברגשותיהם. היחסים עם הילדים עומדים לא פעם תחת סיכון, בעיקר אצל גברים (לפעמים בשל התייחסות האם, ולפעמים בשל קושי בתקשורת ולפעמים בשל נסיונות מניפולציה של ילדים שמנסים הן לבדוק את אהבת הוריהם, והן כדי להשיג השגים חומריים – דברים שהם טבעיים ולא קל להתמודד איתם). בשל כך, ובשל רגשי אשם, יחסים עם הילדים בשלב זה הם יחסים מורכבים שתופסים לא פעם מקום לפני כל זוגיות שתהיה להם. זה אחרת מאשר בזוגיות של הורים שחיים עם ילדיהם הביולוגיים, כי שם היחסים עם הילדים הם מובנים מאליהם. בעיניו, את אשה בוגרת, שאמורה לדעת להתמודד עם זה. הוא בטוח פחות ביחסים שלו עם ילדיו, וזקוק להראות להם שהוא איתם באשר ובמים. אני מבין שגם את רוצה לראות זאת, אבל אם תעמידי זאת במבחן של או אני או הם, הבחירה שלו תהיה חד משמעית, והיא לא את.זה אולי קצת כמו שהיית יוצאת עם גבר שהיה אומר לך: "אני רוצה שהילדים שלך יהיו יותר זמן אצל אבא שלהם (אולי כל שבת, למשל, בנוסף למה שהם רואים אותו באמצע השבוע), כדי שנוכל להיות רק שנינו ביחד (למשל: כי אני אוהב טיולים בחוץ שאינם מתאימים לילדים, וחשוב לי מאד שבת הזוג שלי תעשה זאת איתי בכל שבת)". סביר שהיית מרגישה שגוזלים ממך משהו חשוב, ואם הגרוש שלך הוא גם אבא נפלא ומסור, יתכן מאד שהיית מרגישה מאויימת בעניין הקשר שלך עם הילדים, שאולי יחשבו שבן הזוג שלך חשוב לך מהם.אז אם את אומרת שזה אומר משהו על המיקום שלך בחייו – התשובה היא: נכון. זה אומר. אבל זה לא אומר שהזוגיות איתך אינה חשובה לו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083