התחלה שהתרחקה: מה לעשות?

תאריך פנייה: 25.09.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מבולבל ופסימי
קשר מרחוק
25.09.2011 • 06:16

שלום.
.אני בן 22... יוצא עם בת 19, שיצאה לשליחות לשנה בחו"ל.הטיסה הייתה שלושה חודשים אחרי שהכרנו, שלושה חודשים עמוסים מאוד בפגישות וחוויות.שנינו הגענו להחלטה עקרונית להתחתן.אלא, שמאז קשה לי עם זה שיש לה אח עם מוגבלות שהיא לא יודעת מהי בדיוק, ואני חושש שהיא גנטית. וזה נושא נורא רגיש אצלה אז אני אפילו לא יכול לשאול.עבר חודש מאז, והרגש אצלי מתחיל להיחלש.למרות שאנחנו מדברים כל יום, דיברנו בצורה רצינית רק פעמיים או שלוש מאז.ישנן המון סיטואציות שבהן אני מרגיש שהשליחות חשובה לה יותר ממני. למרות שהיא מדגישה שוב ושוב שלא.ומוכנה לוותר על השליחות, שהיא חלום חייה, ולחזור לארץ בשבילי.החשש שלי הוא שזה לא יספיק כדי להחזיר את הקשר למה שהיה..נכנסתי לדיכאון של ממש כי חשבתי שאני לא מסוגל יותר להחזיק את הקשר, והיא לא הרגישה.היא לא תמיד מרגישה מה עובר עליי.האם אדם יכול ללמוד להיות אכפתי כלפי אחר?האם זה לגיטימי שהרגש נעלם? האם אפשר לשחזר אותו בלי להיפגש?מה יכול לפתור את המצב?

ד"ר אורן חסון
התחלה שהתרחקה
26.09.2011 • 13:24

מבולבל יקר,
זה לגיטימי שרגש משתנה, כי אנשים משתנים, כי ארועים משפיעים, ובעיקר כאשר הקשר צעיר. הרי הכרתם רק שלושה חודשים, וכבר שליש מהזמן הזה אתם לא ביחד. התגלית שלך בעניין אחיה, שכנראה היתה קודם, עלולה להשפיע עליך לרעה, בשל חרדות, ואולי גם היא משפיעה יותר ותופסת נפח גדול יותר ככל שהריחוק הרגשי שאתה מרגיש, גדל.לא סביר שהרגש שלך ישתנה לטובה מבלי שתיפגשו. על סמך מה? מצד שני, כאשר אתה מרגיש את מה שאתה מרגיש, וכאשר רגשותיך דועכים, לא הוגן לאפשר לה להפסיק את השליחות שלה למענך, ועוד בתחילתה. כי לא ברור גם מה יקרה אם תפגשו. הקשר שלכם טרי, וגם אם היה נפלא, התזמון שלו היה רע. כרגע, כאשר רגשותיך דועכים, ואתה מרחיק את עצמך רגשית, יתכן מאד שזה לא יחזור להיות מה שהיה. אם אתה רוצה לבדוק זאת, ואם היא חשובה לך, אל תצפה שהיא תשוב אליך למען הבדיקה. במקום זה, סע אתה אליה לביקור. זה הוגן לא פחות, ואולי יותר, שאת המאמץ תעשה אתה. ואם אתה לא רוצה, אז אולי אתה לא רוצה.אני לא חושב שלא אכפת לך ממנה. אולי להפך – אתה רוצה לסיים, ומשום שאכפת לך ממנה, קשה לך. קל לך להאשים אותה (שהשליחות חשובה לה יותר מאשר אתה), כי זה מעביר את האשם אליה. זה לא נכון לעשות, וגם לא מוסרי. אם אהבת אותה, לא מגיע לה שהיא תאשים את עצמה. האהבה שלך לא מספיק חזקה כדי להישמר בתנאים האלה. זו העובדה הנכונה. קח את זה לשם, וזה מה שאתה צריך להסביר לה. זה לא יהיה קל, אבל זה יהיה נכון, ועם זה תוכל להרגיש גם טוב יותר עם עצמך לאחר מכן. לא מיידית, כי זה יכאב גם לך, ואולי גם תתקשה לעמוד בהאשמות שלה, אם יהיו, אבל לאחר מכן תדע שעשית את הדבר הנכון, ושהיושרה שלך שווה משהו. לעצמך זה שווה.וקח בחשבון אפילו, שיכול להיות מצב שבו כשם שהיא לא יודעת שדברים השתנו אצלך, כי הצלחת להסוות את הכל, יתכן שגם דברים השתנו אצלה ואתה לא יודע.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083