תיקון לאגו במערכת יחסים

תאריך פנייה: 03.06.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
טלי
מיכתב לאישתו
03.06.2012 • 01:14

היי, כתבתי לך בעבר שסיימתי קשר עם גבר נשוי ושכתבתי מיכתב לאישתו באילום שם כי רציתי שהיא תדע שבעלה לא מה שהיא חושבת וייעצת לי לא לשלוח להואני כן שלחתי ואחרי כמה ימים אפילו התקשרתי אליה והצגתי את עצמי כ ה "שליח" כשאני יודעת שבעלה לא בארץ ליראות אם היא קראה את המכתבלהפתעתי היא לא התרגשה מההתקשרות שלי אליה ולא כל כך הבינה מה אני בדיוק רוצה,,לא ידעתי מה לומר רק שאלתי אותה אם היא קראה את המכתבהיא ענתה " בואי נגיד שקראתי אז מה עכשיו את רוצה"?עניתי לה את צרכה לדעת עם מה את חיה,, וניתקתי את השיחה.כשבעלה חזר לארץ הוא התקשר אלי ושאל לשלומי וכאילו לא כלום , אישתו לא אמרה לו שום דבר על מכתבזה ביאס אותי כי המטרה שלי היתה ליגרום לו לפיצוץ עם אישתו והיא בכלל לא התרגשה מהמיכתב כאילו היא יודעת טוב מאוד שבעלה כבר שנים לא נאמן להולא אמרה לו כלום,,,,ניפרדנו ליפני מה שעשיתי,,,אך עדיין קיים קשר טלפוני, כשאנחנו מדברים נחמד לי וכשהוא נעלם אני שונאת אותו ורוצה שיהיה לו רע ולמשפחה שלולמה אני ככה,,איך לומר לו בצורה חכמה שאני רוצה שהוא יצא לי מהחיים טוטאלית?הוא רק גורם לי להיות אדם רע וקנאי הניסיון שלי ליגרום לו להרס גרם לי להבין שאני אדם קטן וטיפשואף פעם לא היתי ככהמה אני צרכה לעשות?

ד"ר אורן חסון
תיקון לאגו
05.06.2012 • 11:40

טלי יקרה,
לכן גם יעצתי לך לא לכתוב את המכתב. בדיוק מהסיבה שאת נשארת אחר-כך גם עם התדמית העצמית שעליה כתבת כאן.את יכולה פשוט לומר שאת לא רוצה שום קשר איתו. פשוט לומר, ופשוט להפסיק לענות. ובשביל זה את פשוט צריכה לרצות לעשות זאת, אלא שמה שלא פשוט הוא לוותר. אולי בגלל האגו שלך, ואולי בגלל תחושת ההחמצה. אבל ההחמצה כבר נעשתה, ובמקום לדאוג לחפש לעצמך משהו טוב, את מחפשת לעצמך תיקון לאגו.חשבי היטב על מה את רוצה להשיג בחייך, ונסי לחשוב על משהו שכבר לא קשור אליו. אפילו עשי לעצמך תוכנית עבודה, למרות אי הודאות שקשורה בזה. ואם את מרגישה שאת מתקשה הן לתכנן את עצמך לעתיד מבלי להכנס למחשבות רעות עליו ועל משפחתו, והן להניח לו ולהמשיך הלאה, אולי כדאי שתלכי לטיפול פרטני. מגיע לך יותר מאשר התחושות הלא נעימות שמלוות אותך עכשיו, ואת חייבת את זה לעצמך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083