הסתרת בת זוג: מה יכולות להיות הסיבות?
דבורה
גבר שמסתיר
⌄
אני בת49 גרושה עם ותק.הרבה זמן הייתי לבד.לפני 5חודשים הכרתי גרוש מושבניק דרך אחד האתרים. נחמד רגיש מקשיב.יודע לתת .אחד הדברים הקשים שהוא מסתיר מהחבי במשק והמשפחה את הקשר.אומר,שאצלם מספרים רק מה שבטוח.הוא 20 שנה גרוש בלי זוגיות ארוכה אולי בגלל זה?אתמול במקרה פתחתי את התעודת הזהות שלו וראיתי כי הוא בן 61 ולא 57 .כך אמר. האם להגיד לו שראיתי?מה זה שקר או חוסר ביטחון? אתמול גם נולדה לו נכדה. רצה לבקר אותה ואני שיחכה בלובי.זה לה הסתדר. לחזור מאצלו בלי רכב בלתי אפשרי.היגנו מאוחר.אחרת הייתי מחכה בלובי.רוצה להמשיך עם יותר אמת.יש בו הרבה טוב.גם דברים מוזרים.אשמח לעזרה האם לזמן יש פה תפקיד?
ד"ר אורן חסון
לקלף את הקליפות לאט
⌄
דבורה יקרה,
כנראה שדאג לתדמית שלו, ושאולי חשב שבגלל גילך הצעיר יחסית אליו לא תרצי בו - ורבים עושים זאת באתרי הכרויות, בין אם נאהב זאת ובין אם לאו. האם הוא מסתיר דברים נוספים שבגללם אינו רוצה לחשוף אותך לבני משפחתו? האם אינו מרגיש עדיין בטוח בפניהם? האם חושש לתדמית שלו מולם? יתכן. ואלו דברים שאינם בהכרח קשורים לעובדה שאת מוצאת חן בעיניו. כי לפעמים, להציג בת זוג חדשה בפני בני משפחה מרגיש כמו ללבוש בגד חדש או תספורת חדשה, ובסטייל שונה לגמרי ממה שרגילים לראות אותו - ושוב, לפעמים אולי גם לא בגלל מי שאת כמו בגלל האופן שבו הוא מתנהג איתך, למשל. ויש מי שמרגיש מאד נבוך לעשות זאת, וצריך להתרגל קודם. וזה בדרך כלל נכון יותר למי שמגן על עצמו יותר מבחינה רגשית, ואינו נוהג להחצין רגשות.עם הזמן דברים חדשים צפים ועולים ואת מגלה יותר ממנו, ועם הזמן הוא מתרגל אליך ואל עצמו איתך. כך שבהחלט לזמן יש תפקיד חשוב.
דבורה
לקלף את הקליפות לאט
⌄
תודה לך על התשובה! יש בה הרבה אמת. שפתחתי את התעודה,רציתי לראות שהוא גרוש באמת .וזה כן . הוא הרבה זמן לבד ולא רגיל לחליפה חדשה. מסכימה.גם עם הבנות שלי נפגש פעם אחת .גם להן קשה נרא לי.הן בנות 21 ו18.טוב לנו יחד.עוברים גשרים . כל פעם מבחן חדש. לפני שבוע פגש את בנו בדרך.יצא מהרכב לדבר איתו.היה לחוץ.הבן קרא לו"שובב". היה לי נעים יותר לומר "שלום" לבן. יש לי תפקיד במצבים דומים? אני סבלנית יותר אבל המוח רץ! מרגישה מצידו תמיכה הקשבה ואהבה. מה אני יכולה לעשות שיהיה לו קל יותר להתרגל למצב?המון תודה!!!
ד"ר אורן חסון
ההשפעה שלך
⌄
דבורה יקרה,
אולי לתת למוח שלך לרוץ לאט יותר, בקצב של הסבלנות שלך. אחרי הכל, אם כך הוא, וזה מה שכל הסימנים אומרים, אז זה לא את, זה הקצב שלו והחשש שלו להיחשף ולחשוף. אם את רואה שינויים חיוביים עם הזמן, תוכלי גם לדעת למה לצפות בהמשך, ואולי גם באיזה קצב, ואפילו לדעת מה מידת ההשפעה שלך על ההשתנות עם הזמן.
דבורה
ההשפעה שלך
⌄
תודה רבה לך מכל הלב! מקבלת ומברכת אותך!! כל מילה מחזקת ומקדמת. אני רואה שינויים וממשיכה עם יותר ביטחון. עזרתך יקרה לי מאודשבת שלום.