תחילת קשר: התמודדות עם חוסר יציבות

תאריך פנייה: 09.05.2016 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
תמר
חוסר סבלנות
09.05.2016 • 15:37

שלום
ד"ר חסון,לא מזמן כתבתי לך פה :http://www.starmed.co.il/forum-93/msg-3874155על בחור מבוגר ממני ב15 שנה שאני יוצאת איתו. במוצאי שבת האחרון יצאנו לדייט, הוא היה מקסים בהתנהגות שלו מסביב, ז"א הסיע אותי במיוחד מהבית, יצאנו למקום שקרוב לבית שלו ואז החזיר אותי וחזר הביתה, במשך כל היציאה החמיא לי ושילם עליי, פתח לי את הדלת לאוטו והתנהג כמו ג'נטלמן, אבל.... לא הרגשתי שהוא אמיתי. הרגשתי שהוא מתעסק רק במסביב של הדברים, בלהרשים, בצחוקים, אבל לא באמת בלהכיר.. אני מאוד נמשכת אליו כך שבסוף הערב התנשקנו וקצת יותר, ביוזמתי. כשחזרתי הביתה הבנתי שירד לי ממנו.. הרגשתי שהשגתי את המטרה שלי- להתקרב אליו, לצאת איתו לדייט, להתנשק איתו וזהו, שהוא כבר לא מעניין אותי. כאב לי שכך אני מרגישה, שאני רואה בן אדם בתור מטרה ולא כמכלול של אישיות. אתמול נפגשנו ופתאום הוא היה נראה דהוי בעיני, כבר לא מסקרן ומושך. דברנו קצת, הוא התנהג שוב בצורה מוחצנת ווירטואוזית (לדעתי כדי להרשים) שגרמה לי להתרחק ממנו. עליתי על אוטובוס הביתה ושלחתי לו הודעה 5 דק' אח"כ שזה לא זה. הוא ענה לי שכואב לו הלב ושהוא לא מסוגל לחשוב ברציונליות ושנראה לו שאני טועה אבל לא הסביר ממש את עצמו. לא ממש האמנתי לזה, שוב הרגשתי שהוא מקצין ולא אמיתי.ועכשיו אני תוהה לעצמי האם אני חסרת סבלנות ושופטת מהר מדי ע"פ דייט אחד. אני לא מרגישה שאני צריכה יותר מזה כדי להבין שזה לא זה. אבל בכל זאת כשסיפרתי את זה לחברות שלי הן אמרו לי שלא באמת הכרתי אותו מספיק כדי להחליט אם זה מתאים או לא ושאפילו ניצלתי אותו מינית באיזשהו מקום.אני חוששת שאני "מוכרת" לעצמי סיפור שאני רוצה להכיר מישהו רציני לקשר רציני ועמוק אבל בסופו של דבר יוצא שאני יוצאת עם בנים שאני נמשכת אליהם, מתנשקת איתם ואולי קצת יותר ואז פשוט הם לא מעניינים אותי יותר ואני חותכת.אז המסקנה שלי היא שפשוט לא מצאתי את הבחור הנכון עד עכשיו ועליי להמשיך לחפש, אבל אני מתלבטת אם מעבר לזה מדובר גם בגישה שלי שהיא חסרת סבלנות שעליי לשנות כדי לפתח משהו אמיתי וארוך טווח? או שעליי לשים דגש על דברים אחרים מעבר למשיכה כשאני פוגשת בחור?תודה.

ד"ר אורן חסון
שפיטה לחומרה
10.05.2016 • 00:31

תמר יקרה,
כתבתי לך אז:"אתם רק בתחילתו של קשר. כמו בכל תחילתו של קשר, הוא מאד לא יציב ומאד לא בטוח, אבל גם עם הרבה ציפיות. עד שלא תכירו באמת זה את זה, לא תדעי, ופער הגילאים לא באמת משנה, בתחילתו של קשר. הדבר החשוב הוא מה שאתם לומדים זה על זה, וזה תמיד לוקח זמן."כנראה שזה נכון. זו רק תחילת קשר, ובהחלט יתכן שחוסר ההתאמה, בין אם היא קשורה לגיל (ויתכן שכן), ובין אם לא, עלתה על פני השטח וראית אותה. האם אפשר להכליל מזה לקשרים אחרים שיהיו לך בעתיד? - בכלל לא בטוח. אמנם יתכן שלא תאהבי את מה שאומר, אבל את רק בתחילת הדרך. תני לעצמך זמן לפני שתשפטי את עצמך לחומרה. את לומדת להתבונן בעצמך, וגם זה חשוב.וכך או כך, אני לא יודע עליך מספיק כדי לומר לך אם את כזו או אחרת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083