תחילת קשר: איך להבין את בן הזוג?
אנה
התחלה של קשר
⌄
אני מצטערת מראש אם השאלה לא רלוונטית לפורום הזה, אבל אני כבר ממש מתוסכלת! לפני שבועיים התחלתי לצאת עם בחור נחמד. אחרי הרבה מאוד דייטים כושלים, מצאתי בחור לטעמי מבחינות רבות, ונראה שזה הדדי. יצאנו, ובדייט השני (אחרי שהוא נישק אותי) הוא חשב שזה יהיה חשוב לספר לי שהוא בתקופה קשה, ושלמרות שהוא נהנה וכיף לו, ולמרות שנראה לו שיכול לקרות משהו ביננו, הוא מפחד ש"השריטה" שלו, תפגע בי בסוף. שאלתי אותו בכנות אם יש מקום בחיים שלו לקשר, ושאם לא אז מבחינתי אין לנו מה לעשות יותר. הוא ענה שהוא רק רצה לשתף, שאני מוצאת חן בעיניו ושבינתיים שנינו נמצאים במצב בו אנחנו בוחנים ובודקים אחד את השני. העניין הוא, שמבחינתי ממשיכים הלאה, כלומר ממשיכים לקשר רגיל שאמור להתחזק- פגישות, טלפונים, שיחות וכדומה. מבחינתו, זה נראה שהוא לוקח את זה באיטיות מחשידה משהו... מתקשר פעם ביום או יומיים, שיחות קצרות, לא יוזם להיפגש בדרך כלל... מכיוון שאנחנו בתקופה לחוצה (תקופת בחינות), אני נהנית מהספק, אבל האם אני סתם מדמיינת שזו הסיבה, או שאני מפספסת משהו?? האם לקחת צעד אחורה או להמשיך וליזום בעצמי?תודה רבה!
ד"ר אורן חסון
להפעיל את האינטואיציה
⌄
אנה יקרה,
תחילת קשר היא דבר שביר. קשה לדעת מה קורה מאחורי הקלעים, ובטח שאין לך מושג מה עובר בראשו. העובדה היא שהוא לא רוצה אותך מספיק כדי להתקשר יותר, והשאלה היא רק מה עוצמת המכשולים העומדים בפניו. כי לו היית יודעת מה עוצמתם, היית יודעת להעריך טוב יותר עד כמה הוא רוצה אותך. אם הם חלשים הוא מתקשר מעט, זה סימן רע. אם הם עצומים ורבים הוא מתקשר, גם אם מעט, הרי זו עדות טובה לרצון שלו. מכיוון שאינך יודעת, אז אולי את מפספסת משהו, ואולי לא. ובהתאם, אם תנסי, אולי תדעי יותר טוב, אבל גם יש בזה סיכון מסויים להערכה שלו אותך. מצד שני, אם לא תנסי, אולי תדעי פחות, אבל אולי גם לא תשיגי דבר. לא קל ליצור איזון בין השניים. הפעילי את האינטואיציה שלך. זה הכלי הטוב ביותר שיש לך במצבים כאלה של חוסר ודאות. ואם לא תצליחי בסופו של דבר, זה לא בהכרח בגלל שהאינטואיציה שלך לא עבדה נכון (בתנאים שבהם את לא יכולה, גם אם תרצי, לדעת מה נכון ומה לא, ומה היה הגורם לכך שזה לא הלך).