מאבקי כוח בזוגיות: פתרונות מעשיים
אסתריקה
גבר-ילד
⌄
שלום,
בעלי ואני נשואים שלוש שנים וחצי ויש לנו 2 ילדים, האחד בן שנתיים וחצי והשניה בת 5 חודשים. התחתנו אחרי שנתיים הכרות. שנתיים נפלאות. חודשיים לפני החתונה החלו הריבים ולא נפסקים עד היום. המצב מחמיר. אני מרגישה שאין לי עם מי לדבר, הויכוחים קטנוניים מאין כמוהם. בייחוד על חינוך הילד, הוא חושב שהוא תמיד צודק ושהדרך שלו הכי נכונה, קשה לי ואני לא יודעת מה לעשות. הוא מאוד ילדותי, לדוגמא אם אבקש ממנו להחזיר דבר מה למקום שהוא השאיר מיד אקבל תגובה מנגד למשהו שלדעתו גם אני עושה לא בסדר. הוא תמיד חושב שהוא עובד הכי קשה, לו הכי כואב, הוא הכי עייף וכו'... מה לעשות ??? תודה !
ד"ר אורן חסון
מאבקי כוח וחיזוקים חיוביים
⌄
אסתריקה יקרה,
אתם בעיצומם של ויכוחים על עמדות כוח, וצדק, ויוקרה ביניכם. השלב שבו הדברים התחילו, הוא המצב הטבעי שבו דברים כאלה מתחילים, שהם לאחר החתונה. הסיבה? – שהמגורים ביחד, והילדים, יוצרים מצבים חדשים שבהם כל פלח בחלוקת התפקידים, הוא לכאורה "לנצח". תקדים לעתיד. ולכן נוצרים בשלב זה מאבקים רבים על התקדימים הללו, שיקבעו לכאורה את תמונת החיים שלכם בעתיד.הדרך הנכונה היא לפעול דרך חיזוקים חיוביים. אני מציע לך לקרוא שיחות שהיו לי בנושא זה בפורום לפני שנים עם גולשת. הקישורים לשיחות הללו נמצאים אצלי באתר,כאן, בתחתית העמודה הימנית.במידה שתרגישי שקשה, שזה לא הולך, לכו ליעוץ זוגי. זה יעבוד יותר מהר בעזרת יעוץ מסודר, ועם ליווי מקצועי.
אסתריקה
מאבקי כוח וחיזוקים חיוביים
⌄
ד"ר חסון,תודה רבה על תשובתך. פניתי לקישורים שצירפת וקראתי את הכל.ניסיתי ליישם זאת בעבר, אך לצערי זה לא עזר, להיפך...אני מודה שמאוד לא היה לי קל לתת חיזוקים מהסיבות שארהבית תיארה ויותר, בעלי לא מפרגן כלל לכן, מדוע שאני אפרגן לו ? הוא גם מאוד תחרותי וכפי שציינתי חשוב לו מאוד להיות צודק בכל דבר, גם בדברים שברור לכל שהוא לא צודק, הוא לא יודה בטעותו, הוא ימשיך להתווכח עד שאתייאש (כפי שהיה בעבר) או עד שהויכוח יוביל לריב ולהתנתקות (ממש ברוגז של כמה ימים). בכל מקרה, החיזוקים שנתתי לו גרמו לו לניפוח האגו עוד יותר וגרם לו להבין שהוא המבין הגדול בכל דבר, הרי הוא מקבל ממני חיזוקים בנושא...לאחר שנתיים של נישואים היינו בטיפול זוגי (פגישה אחת כי בעלי לא רצה לחזור על כך), הלכתי עם ראש פתוח, אולי אני באמת עושה משהו לא בסדר, הסתבר שבעלי אגואיסט שרואה רק את עצמו (פחות או יותר). בעקבות כך המצב ישתפר קצת, אך עם הזמן חזר להיות כמו שהיה ואפילו החריף.האם יש פיתרון אחר מעבר לחיזוקים, מה שהוכיח שהם רק מעצימים לו את האגו ואת המחשבה שהוא תמיד צודק ויודע הכל ?אני כרגע בריב איתו וממש לא מסוגלת להסתכל עליו.אני ממש מתוסכלת מהמצב...
ד"ר אורן חסון
חיזוק ועזרה עבורך
⌄
אסתריקה,כל זה הוא תהליך שדורש זמן, והרבה סבלנות, ולא קל ליישם אותו. את פגועה מכדי להיות מסוגלת שלא לעשות חשבונות ("בעלי לא מפרגן כלל לכן, מדוע שאני אפרגן לו?"). כי את לא סומכת על כך שבסופו של דבר הוא ישנה משהו בהתנהגותו.אם הוא לא רוצה ללכת ליעוץ זוגי, לכי ליעוץ זוגי לבד. קודם כל, כי יש סיכוי שהוא יצטרף. שנית, כי תוכלי לקבל כוח לנסות דברים חדשים מבלי להתייאש בדרך, לפחות עד שתביני שזה באמת לא עובד. בדיוק כפי שכתבתי לך: על זה יעבוד יותר מהר וטוב יותר בעזרת יעוץ מסודר, ועם ליווי מקצועי, גם אם תהיי בו לבדך.
אסתריקה
חיזוק ועזרה עבורך
⌄
תודה לך ד"ר חסון.אתה צודק, אני מאוד פגועה ממנו במיוחד בימים אלה.בתוך תוכי אני יודעת שזה דורש זמן וה-מ-ו-ן סבלנות.אני מקווה שהאגו הנפוח שלו כתוצאה מהחיזוקים שלי הוא גם זמני,(בבקשה תגיד שכן :-))תודה רבה לך, שיהיה שבוע טוב !
ד"ר אורן חסון
זמניות ושינוי מומנטום
⌄
אסתריקה יקרה,
אני חושש שזה לא האגו הנפוח שלו אלא הריחוק שלו, ולכן ההתנגדות שלו לא נובעת מחיזוקים חיוביים (אלא אם את מחזקת, מבלי לדעת, את הדברים הלא נכונים מבחינתך – כי במקרה זה לא מדובר בלחזק אותו אלא את תרומתו לזוגיות), אלא מכעסים שלו עלייך, ו/או ממגננות שלו נגדך. זה יהיה זמני אם תדעי לשנות את המומנטום, ולכן הפניתי אותך לייעוץ.