יציאה ממעגל: איך להתקדם בקשר חדש
דפנה
לא מצליחה להתגבר
⌄
אני גרושה + והוא נשוי + . היינו ברומן אסור שנמשך מספר חודשים . זה היה קשר שנתן לי מענה מתאים לצרכים רבים (מנטליים , פיזיים וחבריים ) .אני יזמתי את הפרידה מאחר והרגשתי שהוא משדר מסרים כפולים - מצד אחד מנהל רומן מן הצד על כל המשתמע מכך ומצד שני כל הזמן מתבכיין , שיש לו נקיפות מצפון כלפי זוגתו והוא לא ממש שלם ברומן .אני מודעת לכל ההשלכות של מערכת יחסים מהסוג הזה. אפשר לומר שממש "עשיתי דוקטורט" על רומן של נשים עם גברים נשואים . קראתי כל מאמר אפשרי כולל מאמריך (מלכודת דבש עם עוקץ מוסרי בקצהו ) ועוד ועוד ...מן הסתם יש לי ניסיון חיים לא קטן וזו לא מערכת היחסים הזוגית הראשונה שלי ולמרות הכל , לא מצליחה להשתחרר ממנו. ממש קשה לי !!אני חושבת עליו המון . מתגעגעת אליו . מדברת אליו בלי קול - בתוכי . לפעמים כועסת , מאוכזבת , צועקת ולפעמים מלטפת , מפרגנת ואוהבת .. אני מנסה לעבוד על עצמי ולשכנע אותי שהכל היה בעצם סוג של פנטזיה , שאין מציאות של ממש בקשר כזה . אני מנסה למצוא את השלילי בהתנהגותו , מנסה לשנוא אותו בכל כוחי . קוראת לו בתוכי , שקרן , רמאי , בוגדני , חסר התחשבות וכל מילה אחרת שתסייע לי להתגבר .אבל , איכשהו אני תמיד חוזרת לרגשות הגעגועים .. מחפשת סיבות להתקשר אליו או לכתוב לו מייל/ סמס. מתנהגת בצורה פאטתית למדיי. הנה יש לו יום הולדת בעוד כחודש וכבר מעכשיו מעסיק אותי מה ואיך לכתוב לו כדי לאחל לו מזל טוב ואם כן או לא ... כל כך הרבה אנרגיות על משהו שהוא די חסר סיכוי .ד"ר חסון , אני אדם נורמטיבי לחלוטין . אישה מן השורה.... אני משוכנעת שאילו חברה היתה מספרת לי סיפור דומה לזה שקרה לה, הייתי מרביצה בה תורה ויורדת עליה כדי שתתאפס על עצמה והנה אני לא מצליחה ליישם זאת על עצמי . האם השתגעתי ? האם פיתחתי אובססיה כלשהי ? כיצד ניתן להתגבר על הקשר הזה ולחזור למסלול נורמלי ?אנא ייעץ לי בבקשה, אני ממש חסרת מנוחה ...
ד"ר אורן חסון
ככר עגולה עם מוצא בלתי נראה
⌄
דפנה יקרה,
מסלול נורמלי עובר דרך קשר חדש. כרגע את במסלול מעגלי, סוג של ככר, שיש אליה רק כניסה, ואין ממנה מוצא. וכשאת לא רואה לפניך, בשל הקשר הקודם, את האפשרות של יציאה, את נשארת "לא נורמטיבית". נראה אותך לא כותבת לו מזל טוב! זו תהיה התחלה. אם תצליחי להרגיש טוב עם זה, כי מגיע לך להתנתק, או לפחות להתמודד עם זה מבלי להרגיש רע מדי, ומבלי להיות מוצפת בחרדות על מה שהוא יחשוב עליך, זה יהיה המשך לא רע. אם תתני לעצמך צ'אנס להתחיל קשרים חדשים, זה יהיה הפתח ליציאה ממשית, ומסלול יציאה מהכיכר העגולה.