תחילת זוגיות: איך להתמודד עם הפחדים?

תאריך פנייה: 16.02.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מעוניינת
פחד להתחיל קשר חדש
16.02.2012 • 14:57

אני יוצאת עם בחור מקסים כחודש. הדייטים הראשונים היו קסומים ומלאים ברומנטיקה, ולאט לאט הרגשתי שיש פה חומר אמיתי וצ'אנס לזוגיות.בשבוע האחרון הוא נהייה קצת מרוחק, ובנוסף הוא התוודה שסיים קשר של שלוש שנים לפני כ8-9 חודשים. ולא הרחיב את הדיבור בנושא.היו לי תהיות פנימיות האם הוא כבר מוכן לקשר חדש או לא, אבל אתמול שוחחנו על הדברים והוא ביקש שבועיים לעבור תהליך עם עצמו של סגירת פינות ובירור אישי, כי הוא מרגיש שהוא לא עשה תהליך סגירה ובגלל זה הוא לא מצליח להיפתח. הבנתי שהוא היה הצד הנפגע בסיפור.בנוסף, הוא ציין שבגלל שעוררתי בו תחושות שהוא לא הרגיש כבר המון זמן, הוא מרגיש שהוא חייב את הזמן הזה.לא היה לי הרבה להגיד חוץ מלהגיד שאני מעדיפה שאם הוא תקוע בקשר קודם, אז עדיף שנעצור את זה, ושהדבר הכי נכון שאני יכולה לעשות זה לקבל את זה ולשחרר, כי שאכפת לך ממישהו אתה משחרר אותו, ואם הוא חוזר, הוא כנראה רוצה להיות שלך.האם אתה חושב שאפשר לשים תג זמן להחלמה מקשר פצוע? מנין לי שגם אם הוא יחזור עוד שבועיים וירצה שננסה ונצא לדרך חדשה, הוא באמת לא ממשיך לחיות את העבר ולהשוות אותי אליה? האם עליי לשחרר באמת ולהמשיך הלאה?

ד"ר אורן חסון
איך לשרוד את תחילת הזוגיות?
17.02.2012 • 16:16

מעוניינת יקרה,
כפי שהכינוי שלך מרמז, את כן מעוניינת. אבל אם הפחדים שלך יניעו אותך, אז אין לזה שום סיכוי, כי לא תהיי בטוחה בקשר. תצטרכי לשקול עד כמה את באמת מעוניינת, ועד כמה את מוכנה לקחת סיכון, כי בכל קשר אין ודאות. השיקול שלך כרגע הוא שיש לבחור הזה הבטים חיוביים יותר מאשר לגברים אחרים שפגשת, ולכן את מעוניינת, ושיש לו גם משהו שמפחיד אותך. אבל הרי כך יהיה לך כמעט בכל קשר, בתחילתו, עד שתכירי את הבחור טוב יותר.קראי בבקשה את המאמר שלי על "לשרוד את תחילת הזוגית – גשר צר מאד", שאולי יעזור לך להבין את הקושי ואת השפעת הפחדים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083