יצירת קשר חדש לאחר פרידה

תאריך פנייה: 16.02.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עצובה
איך ממשיכים לפרק ב'
16.02.2012 • 20:27

שלום,
אני בת 34 גרושה מזה שנתיים עם ילדה קטנה בת 4.בנישואיי עברתי גיהינום מהרגע שהתחתנתי שכלל אלימות מילולית, אדישות מצד בעלי דאז ולמעשה הוא "הפקיר" אותי לבד עם הילדה מאז שנולדה.אני יודעת שהסיבה לכך היתה בעיקר הבדלי מנטליות גדולים מאוד וגם יודעת שאני מבחינתי עשיתי כל מה שיכולתי על מנת להציל את הקשר- מה שנכשל.היום אני מאוד רוצה זוגיות חדשה ולהקים משפחה חדשה יחד עם הקטנה שלי.בניגוד לעבר שבו נתתי צ'אנס לבחורים ויצאתי הרבה לדייטים, היום אני מסננת אולי יותר מדי ובגלל זה בסופו של יום לא נפגשת כמעט עם אף אחד.מעבר לכך יש לי הרבה חברות וחברים ואני בחורה תקשורתית וחייכנית כך שזה רק קשור ליצירת קשר חדש עם בן זוג.אני מפחדת כל הזמן שלא אסתדר עם גבר חדש בחיי וגם עם גידול הילדה ששואב ממני הרבה אנרגיה (חיובית...אבל אנרגיה...)אשמח לעצתך איך לצאת מהמבוי הסתום שאליו נקלעתי, כיצד לחזור להאמין בגברים שאין להם כוונות רעות כלפיי.חשוב לציין שלפני שהכרתי את הגרוש שלי היו לי בני זוג שאיתם היו לי מערכות יחסים תקינות לחלוטין כמו לכל זוג נורמאלי.תודה,עצובה.

ד"ר אורן חסון
פרק ב' - קשה להתחיל מחדש
17.02.2012 • 16:16

עצובה יקרה,
ליצור קשר חדש, זה אכן מפחיד. זה מפחיד עוד יותר לאחר קשר שנכשל באופן מהותי, כי אולי את גם פחות בטוחה עכשיו ביכולת שלך לבחור נכון. וזה מפחיד עוד יותר כאשר את היום אחראית על ילדה קטנה, שאת חרדה לשלומה ולא רוצה לפגוע גם בה, לא ישירות דרכו ולא באופן עקיף דרך תנודות במצב הרוח שלך בעקבות קשר לא יציב. זה אכן מפחיד יותר. אולי יהיה לך נכון יותר ליצור קשר ותפחדי פחות אם תלמדי לבטוח בעצמך שאת יודעת לשים את הגבולות בין האימהות שלך לבין הקשר, שאת יודעת להגן עליה, ושאת גם יודעת להגן על עצמך. זה אומר התקשרות איטית יותר, זה אומר להתמסר פחות מהר ופחות בעוצמה, אבל זה פותח אפשרות לעשות זאת. הרשי לעצמך אורך רוח, והיי מודעת יותר לגבולות הללו כדי שתוכלי לאפשר לעצמך קשר. ואם תתקשי, אולי יהיה לך נכון יותר ללכת לטיפול שיאפשר לך ללמוד לקבל את הביטחון הזה בעצמך, שאת יודעת לעשות את כל אלה מבלי לפגוע בבתך ומבלי להיפגע יותר מדי, אם הקשר ייכשל.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083