לא רוצה להיות איתו? מה עושים?

תאריך פנייה: 16.02.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
קארינה 20
כשהוא בוחר בהיגיון...
16.02.2012 • 14:44

היה לי ידיד טוב במקום עבודתי שחיזר אחריי במשך חצי שנה.תחילה לא לקחתי את זה ברצינות אבל בשלב מסויים החלטתי לתת לזה צ'אנס.יצאנו לדייט והאמת ששינינו ממש נהנו והיה לנו חיבור.בתם הערב הוא שאל אותי אם דרך הטלפון אם אני מעוניינת שניהיה ביחד.מכיוון שלא הייתי סגורה על עצמי ולא ידעתי מה אני באמת רוצה הגבתי באופן שיטחי ביותר.. בתשובה לא החלטית. אחר כך נוצר מצב שלא ניפגשנו חודש וכשניפגשנו היה לנו ויכוח לא קטן ואני נוכחתי לגלות כי יש לו רגשיות כלפיי תקופה מאוד ארוכה.ככה ניגמרה השיחה.הוא גם תמיד היה מזכיר ואומר ליד חברותינו המשוטפות שמה שיש לו איתי זה לא מה שיש לו איתן..אני כמובן הכחשתי כל אפשרות לקשר רומנטי.שלא התראינו וקבלתי ממנו שיחות טלפון על נושאים שטחים כמו האם ראיתי את הדבר הזה והיה או אם אני יכולה לעזור לו ואני יודעת ככה וככה..הייתה לנו עוד פגישה שבה הוא ניסה לעורר בי סצנת קינאה עם אחת מחברותיי..שלא לדבר על זה שבאותו ערב,שינינו היינו מעט שיכורים וכשהיינו לבד הוא גם תרח להזכיר את הרגשות שלו לא מעט פעמים...היינו מאוד קרובים למצב של להיכנס לקשר. הוא הזכיר באותו הערב,בעודו שיכור את העובדה שיש לו בעיות אישיות עכשיו ואין לו שמץ איך הוא עומד לצאת מהם.מס' ימים אחר כך כששוחחנו הוא אמר לי שהוא לא מצליח להתמודד עם מה שעובר עליו..שהוא רוצה להיות לבד,שהוא בוחר בהגיון ולא ברגש.מה אני אמורה להסיק מהממצב הזה ? איך אני מתמודדת ?

ד"ר אורן חסון
וכשאת בוחרת לא להיות איתו?
17.02.2012 • 16:16

קארינה יקרה,
האמת היא שלא בדיוק הבנתי מה את רוצה. אם מה שאת רוצה, כפי שכתבת לכל אורך המכתב, הוא שלא להיות איתו בקשר רומנטי, אל תקחי אחריות עליו. הוא יצטרך ללמוד להתמודד עם זה, ואם קשה לו, שמרי עוד יותר מרחק, כדי שהנטל הזה ורגשי האשם לא יפלו עליך. רגשי אשם אינם סיבה מספקת ליצור קשר. ובמקרה כזה, אם הוא רוצה לשמור מרחק, הרי זה לברכה מבחינתך, לא?ואם, כפי שאולי נרמז בסיום המכתב באופן מאד לא ברור, היוצרות התהפכו, ואת רוצה בקשר והוא רוצה לשמור על מרחק, יתכן שהאינטואיציה הראשונית שלך נכונה, כי הוא כנראה לא מספיק יציב רגשית כדי ליצור קשר שיספק אותך לאורך זמן. זו נקודה למחשבה עבורך, גם אם האגו שלך נפגע כאשר הוא התהפך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083