תחושת החמצה: ניתוח רגשי
מתוסכל
שינוי מיידי ברגשות כלפי שתי נשים?
⌄
שלום
ד״ר חסון,
ראשית אני רוצה לומר שאני קורא המון בפורום הזה ושואב ידע וכוח רב מתשובותיך. (:
לפני מספר חודשים התייעצתי איתך כאן : http://www.starmed.co.il/forum-93/msg-3632479
מאז קרו מספר דברים שהביאו אותי לכתוב לך שוב, וגם הפעם אני כותב מתוך כאב ותחושת בלבול.
כאמור,אני בן 28 והייתי בקשר של שלוש שנים עם אישה המבוגרת ממני בעשר שנים, עמדנו להתחתן ובסוף נפרדנו בפיצוץ גדול.
ארבעה חודשים לאחר הפרידה ,ניסתה האקסית כל מה שהיא יכולה לעשות כדי שאני אקבל אותה בחזרה ואני סירבתי במשך כמה חודשים, זאת עד שנשברתי פעם אחת וחזרתי אליה מתוך געגוע לאחר אחת הפעמים שיצא לנו להיפגש. ןשוב הקשר שלנו התפרק רק אחרי שבועיים (כמה מפתיע...).
הבעיה האמיתית שבה אני נמצא היא שבזמן שהייתי בנפרד מהאקסית ודחיתי אותה
הכרתי בחורה מקסימה, צעירה ויפה מאוד. הפכנו להיות ידידים והתקרבנו מאוד, אבל
לא היה לי את האומץ להפוך את זה ליותר מזה למרות שרציתי ופיתחתי אליה רגש, אני מניח שפחדתי לאבד אותה לגמרי
במידה וזה לא ילך.
הידידה ידעה על החזרה לזמן קצר מאוד לאקסית, ואני מניח שאיפשהו היא נפגעה מזה בגלל הקירבה שנוצרה בינינו.
ועכשיו לבעיה עצמה:
רק לפני זמן קצר חתכתי סופית עם האקסית, ובזמן הזה הידידה שלי התחילה לצאת עם מישהו אחר,
חשפתי בפניה את הרגשות שלי והיא טענה שבגלל שהחזרה הקצרה שלי לאקסית אינני יודע עדיין מה אני רוצה והיא חושבת שזה לא נכון שננסה עכשיו לפתח קשר זוגי.
היא ביקשה שלא ננתק קשר. מאותו יום שבו חשפתי את רגשותיי לידידה, נעלמו לי כל המחשבות האקסית מהראש
בצורה מיידית והיא בכלל לא מעניינת אותי, לא כואב לי לחשוב עליה והל העובדה שהיא אולי עם אחרים.
את מקומה תפסה הידידה והיא לא יוצאת לי מהראש, כואב לי כל כך לחשוב עליה שהיא עם מישהו אחר בידיעה שאם רק הייתי פועל קצת יותר מוקדם ולא חוזר לאקסית אז הייתי יכול להיות מאושר עכשיו.
אפילו חלמתי חלומות שבהם שאנחנו זוג.
השאלות שלי:
1. האם יכול להיות מצב כל כך מיידי של החלפת המחשבות והרגשות בין מישהי שהייתי איתה שלוש שנים לבין מישהי שמעולם לא היה בינינו אפילו מגע פיזי ואנינו מכירים כמה חודשים בלבד?
2. איך אני אמור להבין את הבקשה של הידידה שלא לנתק קשר? האם היא מנסה לשמור אותי על אש קטנה לעתיד במידה והיא תפסיק לצאת עם הבחור האחר?
3. איך אני מתגבר על זה? מצד אחד אני שמח שסוף סוף האקסית כבר לא בראש לי ואני מרגיש משוחרר, מצד שני אני לא מסוגל לתפקד בלימודים ובעבודה מרוב הכאב ותחושת הפספוס כלפי הידידה. אנחנו עדיין מדברים מדי פעם, וזה הולך איתי בכל מקום, אני מתעורר והולך לישון עם התחושות והמחשבות הרעות האלו.
מתנצל על אורך המכתב, הייתי חייב לפרוק.
לתשובתך וחכמתך אודה, מתוסכל.
ד"ר אורן חסון
תחושת החמצה
⌄
מתוסכל יקר,
כן, שינוי כזה אפשרי. תחושת ההחמצה שלך היא חזקה, והיא מעסיקה אותך, ולא פלא שאתה עוסק פחות עכשיו באקסית שלך שאתה כבר זמן רב לא איתה. ובעצם, במידה מסויימת עברת מתחושת החמצה של מישהי אחת, לתחושת החמצה של מישהי אחרת. אני לא יודע אם אתה באמת מאוהב בה, כמו שאתה מצטער על ההזדמנות שהחמצת לבדוק זאת.יתכן בהחלט שחברתך החדשה לא רוצה להחמיץ את הקשר שלה איתך, כמי שמוצא חן בעיניה וגם רוצה אותה. וכן,במקרה שכזה, מדובר בלשמור את הקשר איתך למקרה שהקשר הנוכחי שלה לא יסתדר. האם זה אומר שהקשר הנוכחי שלה לא טוב? האם זה אומר שהיא לא רוצה אותך מספיק? - בשני המקרים התשובה היא כנראה שלילית. אלא שהיא כנראה מעדיפה את הציפור ביד, שהיא מכירה יותר טוב על פרטיה האישיים והאינטימיים, על זו שעל העץ (אתה), שהיא היום מכירה קצת פחות טוב, וגם לא בטוחה בו לגמרי (וכן, אולי גם בגלל שניסית לחזור אל האקסית שלך, שהיא ידעה שהיה לך אליה משהו רגשי עמוק).לפעמים צריך לדעת מתי הזמן הנכון לפתוח את הקלפים. כאשר אתה לא בטוח בתוצאה, או במה שאתה רוצה, זה קשה יותר. אחרי הכל, לא בטוח שאם היית פותח את הקלפים עם הידידה שלך בזמן אחר, שהיא באמת היתה מוכנה לקבל זאת. זה משהו שאתה לא יכול לדעת בודאות, ואולי לעולם לא תוכל לדעת.
מתוסכל
תחושת החמצה
⌄
תודה רבה ד״ר חסון.
התשובה שלך קצת הרגיעה אותי.
תודה.