תחושות כלפי גבר כוחני
הדר
לא משחררת מהגברים הרעים..
⌄
היי אני בת 22 לאחר לא מעט בני זוג ומערכות יחסים....אני כרגע במצב מוזר עם בחור שהכרתי עוד בילדות...הוא מחזר בלי סוף...ומתנהג כמו שאף גבר לא התנהג..או שלא נתתי להם להתנהג....הוא משתדל לגרום לי להרגיש כמו נסיכה!ואני מתקשה להבין למה אני לא מסוגלת לתת לעצמי להנות מקשר כזה עם בןזוג שרק רוצה שיהיה לי טוב....אני לא יודעת למה התנהגות כזאת גורמת לי תחושה של חולשה וקשה לי שאני לא מרגישה כוחניות מבן זוג שלי...אני בחורה מאוד חזקה ודומננטית מזל אריה...ולרוב אני נמשכת לגברים "רעים" חזקים ועוצמתיים שיש לי משהו להעריץ בהם..שלבסוף לרוב פוגעים בי....והוא שונה לא בהכרח הטעם שלי ולא מאוד חזק...מנסה לרצות ולספק לי כל דבר שאחשוב עלו...ואני שואלת את עצמי למה אני לא מצליחה לשחרר את עצמי ולהיכנס לקשר הזה איתו...הוא מאוד משתדל ומתעקש ומחכה ולא אכפת לו מכלום רק ממני...ואני פשוט לא נותת לעצמיאני יותר מידי בררנית ושוללת...ומחפשת פגמים...במראה החיצוני...למה לא פשוט לשחרר להנות ולהתמסר למשהו שיכול להרים אותי ולעשות לי טוב ,אולי!למה?
ד"ר אורן חסון
כשהוא לא "מניאק" כוחני
⌄
הדר יקרה,
יכולות להיות לתחושות שלך סיבות שונות. אנסה שתיים:האחת, שגבר "רע, חזק ועצמתי" הוא לכאורה עם תדמית של מצליחן. מסיבה כלשהי חשובה לך "הצלחה", גם כשהיא כוחנית, יותר מאשר דאגה לך. אלא שפעמים רבות גבר כוחני גם ידאג לך פחות, כי הוא צריך שדברים יתנהלו על פי דרכו. במילים אחרות, יש להצלחה הזו מחיר.השניה, שאת לא בטוחה שמגיע לך, ו/או שקשה לך לקבל "מתנות". דווקא כי את חזקה. כלומר – כשאת מקבלת, את מרגישה גם חייבת, ואת לא בטוחה שאת רוצה לתת או יכולה לתת באותה מידה, וזה משאיר אותך בתחושה לא נוחה.מכאן, שיכול להיות שאת בעיקר צריכה ללמוד את עצמך, להחליט מי את, מה טוב לך, ולדעת להתמסר למי שאת רוצה. זה לא קל כשזה שונה מהתדמית שרצית לעצמך. השאלה היא אם את מסוגלת, ואולי גם אם את רוצה. חשבי היטב על כל הדברים הללו, כי את בשלב שבו את בונה לא רק מערכות יחסים, אלא גם את עצמך.
הדר
כשהוא לא "מניאק" כוחני
⌄
אני מרגישה ששני האפשרויות מתאימות..