בעיות תקשורת בנישואין
דיקלה
בעל שפשוט לא יודע להקשיב
⌄
נשואה שנה וחצי+ילד. בעלי פשוטלאיודע להקשיב. כל דבר אוהב לדחות(אחר כך ,מחר,עוד 5 דקות). עסוק כל הזמן במשפחה שלו. בטלפונים איתם ובלספר מה קנינו,עשינו וכו'...לי כבר נמאס מכל התקשורת הלקויה הזו ואני מרגישה שפשוט בא לי לא להיות איתו. מה אתה מציע?גם הרגש כבר ירד(התחתנו מאהבה אך זה דועך).
מיקי
בעל שפשוט לא יודע להקשיב
⌄
הי מתוקה במקרה הגעתי לפורום או שלא במקרה... וראיתי את ההודעה שלךוהתחשק לי לענות לך כאישה אל אישה, ולשאול אותך פעם הוא ידע להקשיב?אם כן מה היה שם שגרם לו להקשיב לך? איך את היית? במה שיתפת? מה עניין אותו בך? אני יכולה לומר לך מניסיון שילד ראשון משנה את התמונה... והרבה פעמים הבעל מרגיש בכלל זנוח וללא יחס כתוצאה מהשינוי במצב המשפחתי... אני מציעה לך לשתף אותו בתחושתך או שלהפך פשוט להפתיע אותו, ליזום וכפי שאמרו לי פעם להתייחס אל בעלך במשך חודש כאילו הוא המאהב החדש ופשוט להעיר את הניצוץ של הנישואין... בקצור שימי את הילד לסופ"ש אצל ההורים והפתיעי אותו בצימר לסופ"ש ותתפנקו לכם בכיף... נראה אם אז הוא לא יקשיב... בהצלחה חיבוק גדול הרימי ראשך חייכי אל העולם... תהיי באהבה ותקבלי אהבה בחזרה מיקי
ד"ר אורן חסון
להקשיב
⌄
דיקלה יקרה,
את נשמעת לי פגועה מאד. ממכתבך, אני לא בטוח שהוא לא יודע להקשיב, כמו שאת בטוחה שהוא לא יודע להקשיב לך. הוא נראה דווקא מקשיב לכולם פרט לך. לא פלא שהרגשות שלך כלפיו דועכים, כי את כועסת עליו. זה משפיע. אתם נשואים, יש לכם ילד, התחתנתם מאהבה – שווה להשקיע בללמוד ליצור תקשורת. אני ממליץ בחום עליעוץ זוגי. את לא רוצה שהמצב ימשיך להידרדר, כי את יודעת לאן זה יכול להגיע, וזה יכול לקרות די בקלות. אתם צריכים לשפר את התקשורת ביניכם, שהוא יקשיב לך, ושהוא ירגיש גם שאת מקשיבה לו, כי בלי זה הוא לא יקשיב לך. חשוב שתשבו ביחד עם מישהי שיידע להנחות אתכם להקשבה הדדית, ובעיקר לצרכים שלכם, מבלי שתרגישו מאויימים, ומבלי שתרגישו כעוסים – כי הכעס חוסם את שני הצדדים.